tiistai 23. tammikuuta 2018

Listaklassikko: INXS - Need You Tonight (1988)


Kun katsoo menneiden vuosien Yhdysvaltojen Hot 100 -listan viikkolistoja, niin jotkut loistavat ylitsevuotavalla vahvuudellaan. Eräs kovimmista on eittämättä tammikuun lopulta 1988, jolloin australialaisyhtye INXS:n suurin hitti Need You Tonight nousi kärkeen ohi Michael Jacksonin The Way You Make Me Feelin ja Tiffanyn upean Could’ve Beenin. Viimeksi mainittu ylsi myös listaurallaan ykköseksi.

Need You Tonight oli valtava menestys, vaikka keräsi ainoastaan yhden ykkösviikon Hot 100 -listalla. Vuosilistalla se saavutti kakkossijan. Bändin kuudennesta studioalbumista Kick tuli heidän menestyneimpänsä ja Yhdysvaltojen albumilistan kolmonen.

INXS saavutti urallaan seitsemän Hot 100 -listan top ten -hittiä vuosina 1985-1991, mutta Need You Tonight on ainoa ykkönen. Brittilistalla se pääsi kakkoseksi ja on hämmästyttävästi bändin ainoa top ten -single. Top 20 -tasolta löytyykin sitten useampia. Albumilistalta heillä on ykkössijakin, mutta kuka arvaa millä levyllä? Ei Kick, eikä X (1990), vaan Welcome to Wherever You Are (1992).

Ei kommentteja: