sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Ei zombivitsejä

Irlantilaisyhtye The Cranberriesin laulaja Dolores O'Riordan menehtyi aiemmin tällä viikolla vain 46-vuotiaana. Yhtye oli hiljalleen viime vuosien aikana aktivoitunut, vaikka ei tietenkään päässyt enää 1990-luvun tasolle suosion suhteen. Tuolloin he saavuttivat neljä top ten -albumia Britanniassa ja kaksi Yhdysvalloissa. Ainoa ykkönen näillä markkina-alueilla on Everybody Else Is Doing It so Why Can't We (1993), joka nousi Britannian albumilistan kärkeen kesällä 1994.

The Cranberries menestyi suosioonsa nähden Britannian singlelistalla yllättävänkin huonosti: heillä ei ole yhtään top ten -merkintää. Top 20 -merkintöjä löytyy kuitenkin viisi, joista kaksi 13. ja kaksi 14. tilaa. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Linger (1993) ylsi peräti kahdeksanneksi.

The Cranberriesin myydyin albumi on Suomessa jopa listaykköseksi Zombie-hitin ansiosta yltänyt No Need to Argue (1994), joka on sertifioitu Britanniassa triplaplatinalevyksi ja on myynyt noin miljoona kappaletta. Yhdysvalloissa se ylsi ”vain” kuudenneksi, mutta on seitsenkertainen platinalevy. Yhdysvalloissa heidän korkeimmalle sijoittunut albumi on seuraaja To the Faithful Departed (1996), joka nappasi nelostilan.

Ei kommentteja: