keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Niputus kannattaa

Prince teki urallaan monta asiaa omalla tavallaan ja ensimmäistä kertaa. Hän muun muassa niputti Musicology-albuminsa (2004) yhteyteen keikkalipun, tai päinvastoin, mutta joka tapauksessa fanille tuli edulliseksi hankkia ne paketissa.

Nyt, reilu kymmenen vuotta myöhemmin taktiikka on arkipäivää etenkin Yhdysvalloissa. Viime viikkoina ainakin Pinkin Beautiful Trauma, Shania Twainin Now ja The Killersin Wonderful Wonderful ovat merkkauttaneet hienot avausviikot sen ansiosta, että levyn ja keikkalipun hankkiminen yhdessä on tehty edulliseksi ja helpoksi. Ensi viikolla samalla taktiikalla kärkipaikan nappaa Kenny Chesney, hänellä kyseessä on vieläpä live-levy.

Lippu + albumi -paketti on kannattava tapa, koska hyvin todennäköisesti keikkalipun hankkivat ihmiset ostavat myös levyn, se on vain tehty erityisen helpoksi, jolloin se kasvattaa levymyyntiä: Metallican viimevuotinen Hardwired…to Self-Destruct on arvioiden mukaan myynyt lähes puoli miljoonaa kappaletta enemmän kuin ilman lippukytkyä pelkästään Yhdysvalloissa. Nyt heidän loppuunmyydyn maailmankiertueensa Amerikan-kierros on päättynyt ja he kiertävät parhaillaan Eurooppaa.

Ei kommentteja: