torstai 16. marraskuuta 2017

Listaklassikko: Milli Vanilli - Blame It on the Rain (1989)

Surullisen kuuluisasta Milli Vanillista on ollut juttua blogissani aiemminkin. Rob Pilatuksen ja Fab Morvanin muodostama duohan muistetaan, ikävä kyllä, parhaiten siitä, että he saivat parhaan uuden artistin Grammy-palkinnon playback-artisteina, jotka eivät laulaneet omalla levyllään, ja palkinto otettiin heiltä pois, vaikka kansikuvamallien playback oli oikeastaan noihin aikoihin ”alan tapa” (vrt. esim. Black Boxin jättihitti Ride on Time).

Milli Vanilli saavutti peräti kolme ykköstä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla ja kaikki heidän Milli Vanilli -nimellä tekemänsä viisi sinkkua ylsivät top viiteen. Diane Warrenin kirjoittama slovari Blame It on the Rain oli ykkösistä keskimmäinen ja se johti Hot 100 -listaa kaksi viikkoa loppusyksystä 1989.

Grammy-skandaali lopetti kaksikon uran oikeastaan totaalisesti vuonna 1991, mutta he levyttivät nimellä Rob and Fab vielä vuonna 1993. Milli Vanillin levyillä laulaneet yrittivät saavuttaa suosiota nimellä The Real Milli Vanilli, mutta pieleen meni sekin. Sopassa ei lopulta ollut voittajia, vaan kaikki hävisivät, paitsi hyvät hillot kerännyt tuottaja Frank Farian.


Ei kommentteja: