maanantai 13. marraskuuta 2017

Maine pitää

Taylor Swiftin uusi albumi on aina listatapaus Yhdysvalloissa ja niin nytkin: Reputationia kulutettiin (eli käytännössä myytiin, koska levyä ei voi kuunnella striimauspalveluissa) ilmestymispäivänä perjantaina yli 700 000 kpl. Sen lähtö lienee viikkotasollakin Swiftin uran vauhdikkain.

Swift saavuttaa ensimmäisenä artistina tai yhtyeenä neljä yli miljoonan avausviikkoa putkeen, ja ylipäätään ensimmäisenä neljä yli miljoonan myyntiviikkoa eri levyille sitten Soundscan-mittausten alkamisen vuonna 1991. Tällä hetkellä vahvat lähteet ennustavat Reputationin viikkomyynniksi noin 1,4 miljoonaa, joka olisi siis hänen uransa paras avaus. Se on toisaalta odotettuakin, sillä edellinen 1989 (#1, 2014) on Swiftin suosituin levy listamenestyksessä mitaten.

Reputationista tulee myös viikossa koko vuoden myydyin albumi Yhdysvalloissa, sillä mikään levy ei ole ylittänyt vielä miljoonan rajaa. Kokonaiskulutuksessa Kendrick Lamarin Damn pitää ykköstilaa, sitä on kulutettu myynniksi muutettuna pian kolme miljoonaa kappaletta.

Reputation on 27-vuotiaan Swiftin kuudes varsinainen studioalbumi, jos joululevyä ei lasketa, ja siitä tulee hänen viides ykkösensä. Ainoastaan esikoisalbumi Taylor Swift (#5, 2006) on jäänyt vaille paalupaikkaa.

Ei kommentteja: