torstai 30. marraskuuta 2017

Hukattu X Factor

Suomalaisessakin mediassa on erilaisin sanakääntein (pitkät naurut ”niin sanotulle viikon keskivaiheen listalle”) hehkutettu Matt Terryn floppaamista Britannian albumilistalla. Ja totta onkin, että Terryn Trouble on lähtenyt liikkeelle X Factor -voittajan levyksi poikkeuksellisen hitaasti liikkeelle. Se on tuoreissa tiedoissa matkalla noin sijoille 28-30, lopullinen sijoitus selviää huomenna.

Avaus on huono kykykisan voittajalle, mutta ennen kaikkea X Factorin voittaneelle. Esimerkiksi Talentissa hurmannut Tokio Myers pääsi peräti kolmanneksi viime viikolla, joten kyse ei ole pelkästään siitä, että kykykisat eivät kiinnostaisi katsojia.

Kyse on ehkä siitä, että Matt Terry ei kiinnosta: hänellä on toki kaksi top ten -singleä (oma esikoissingle viime joulukuulta, sekä vierailu Enrique Iglesiaksen Subeme la Radio -hitin spanglish-versiolla), mutta Troublen vastikään julkaistu sinkku Sucker for You ei ole vielä yltänyt edes top 40 -tasolle, mikä on popparille melko kehno suoritus, varsinkin, koska biisi on soinut radioasemilla ihan kivasti.

Ja ennen kuin joku ehtii huomauttaa, että Saara Aalto olisi pärjännyt paljon paremmin, niin kerron, että olisi minunkin mielestäni, koska hänen kohdeyleisönsä on aikuisempi ja ostaa herkemmin yhä levyjä juuri joulun alla. Ennen Aallon uran tuoreimpia käänteitä (levy-yhtiön vaihdos, euroviisuedustus) ajattelin, että Aallon albumi ilmestyisi juuri näihin aikoihin ja että se pääsisi vahvan markkinointityön ansiosta noin top 20 -tasolle.

Ei kommentteja: