maanantai 2. lokakuuta 2017

Listaklassikko: Debby Boone - You Light Up My Life (1977)

Aikoinaan oli äärimmäisen harvinaista, että Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärjessä viivyttiin kuukausitolkulla. Debby Boonen suurin hitti You Light Up My Life oli ensimmäinen, joka kykeni saavuttamaan kaksinumeroisen ykkösviikkomäärän, kun se pysyi huipulla kymmenen viikkoa putkeen loppuvuodesta 1977.

Joe Brooksin kirjoittama balladi oli samannimisen elokuvan tunnari, ja alun perin sen esitti leffan näyttelijäkaarti. Pat Boonen tytär Debby saatteli kappaleen lopulta ykköseksi. Boonen versio voitti myös Grammy-palkinnon vuoden levytyksenä.

You Light Up My Life jäi ennen kaikkea amerikkalaiseksi menestykseksi, esimerkiksi brittilistalla se ylsi parhaimmillaan vain 48:nneksi. Boonen oma ura huipulla oli varsin lyhyt, ainakin isään verrattuna, mutta hän onnistui saamaan vielä pari pientä pophittiä ja useammankin kantrihitin, joista Are You on the Road to Lovin’ Me Again (1980) ylsi jopa kantrilistan kärkeen. Tuohon aikaan kantrihiteillä ei tosin ollut mitään saumaa Hot 100 -laskentoihin ilman merkittävää poptukea.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Boonehan sai myös Grammyn parhaana uutena artistina, ja loppuvuonna julkaistu kakkosalbumi jäi sijalle 147. Noita Grammy-tulokkaiden äkkifloppeja tuli seuraavina vuosina niin paljon, että palkintoa alettiin pitää jonkinlaisena kuolemansuudelmana. Kai tämä maine on vieläkin joidenkin mielissä.