maanantai 23. tammikuuta 2012

Veli ja sen veli

Sisaruksia nousee listoille melko usein, kukapa unohtaisi Bedingfieldit tai Jacksonit, mutta brittiläisiä veljeksiä ei ole nähty sooloartisteina samanaikaisesti maan sinkkulistalla kenties koskaan. Tällä viikolla mukana ovat kuitenkin Adenukan veljekset Joseph alias Skepta (Hold On, 31) ja Jamie alias JME (96 F**kries, 41).

Briteistä esimerkiksi Gibbin veljekset eivät ole koskaan onnistuneet olemaan mukana yhtä aikaa. Sarstedtin veljekset kyllä listautuivat kukin vuorollaan 1960-luvulla: ensin Richard nimellä Eden Kane (1961), sitten Peter kahdesti vuonna 1969 – Where Do You Go to (My Lovely) nousi ykköseksi asti – sekä Clive vuonna 1976 vaihdettuaan taiteilijanimekseen Robin.

Amerikkalaisista Jimmy ja Donny Osmond sekä Michael ja Jermaine Jackson taitavat olla ainoat yhtä aikaa brittilistoilla sooloilleet veljekset.

Paul McCartneyn veli Mike oli mukana The Scaffold -nimisessä bändissä 1960-luvulla. Joulukuussa 1967 Thank U Very Much nousi yhdeksänneksi samalla kuin The Beatles hallitsi sijoja yksi ja kolme. Gallagherin veljekset eivät vielä ole käyneet singlelistalla samanaikaisesti eri kokoonpanoissa, mutta sekin aika koittanee.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Dave Daviesilla ja hänen Ray-veljensä Kinks-bändillä oli kummallakin singlehittejä syksyllä 1967, mutta en tiedä yhtäaikaisuudesta.