tiistai 10. tammikuuta 2012

Kukaan ei vieraile

Listojen näkyvimpiä piirteitä tätä nykyä ovat erilaiset yhteistyöt eli feat. -lyhenteen tai &-merkin sävyttämät esittäjärivit. Ne alkavat olla jo niin itsestään selvyys, että listoilta hyppäävät silmille pikemminkin hitit, joilla vierailijoita ei ole. Tiedättekö, kuinka kauan on edellisestä vierailijoista vapaasta Hot 100 -listan kärkikymmeniköstä? Yli 11 vuotta. Siis VUOTTA.

Tuo lista merkittiin marraskuun 25. päivälle vuonna 2000.


1 – Destiny’s Child – Independent Women Part 1
2 – Creed – With Arms Wide Open
3 – 3 Doors Down – Kryptonite
4 – Pink – Most Girls
5 – Samantha Mumba – Gotta Tell You
6 – N Sync – This I Promise You
7 – Mya – Case of the Ex (Whatcha Gonna Do)
8 – Madonna – Music
9 – Faith Hill – The Way You Love Me
10 – Backstreet Boys – Shape of My Heart

Vaikka elettiinkin rytmikkään r&b:n kulta-aikaa, featuring-ruletti lähti toden teolla pyörimään hip hopin otettua vallan vuonna 2002. Esimerkiksi syksyllä 2003 usealla listalla vähintään kahdeksan kymmenestä top ten -hitistä oli vierailijoiden kyllästämiä.

Viime vuonna selvittiin kerran yhdellä kimppahitillä: kevättalvella Lady Gagan Born This Wayn johtamassa top tenissä ainoastaan Enrique Iglesias tarvitsi kavereita kappaleelleen Tonight (I’m Fuckin’ You). Apua antoivat Ludacris ja DJ Frank E. Myöhemmin kesällä kärkikaksikon muodostivat yhteishitit Party Rock Anthem ja Give Me Everything, mutta muuten selvittiin yhdellä esittäjällä.

2 kommenttia:

Timo kirjoitti...

Britney Spears on yllättävän ryhdikkäästi jaksanut operoida omissa nimissään.

Markus kirjoitti...

Niin on. Tosin Till the World Ends nousi kolmoseksi Keshan ja Nicki Minajin tähdittämän remiksauksen ansiosta ja molemmat saivat viikoksi myös krediitin.

Mutta Nicki Minajille Billboard laski tässä pari viikkoa sitten neljä top ten -hittiä. Niitä on viisi, jos Till the World Ends otetaan mukaan. En tiedä, mikä on Billboardin lopullinen päätös noiden yhden viikon remix-tähdenlentojen kanssa. Rihannan S&M:stähän tuli ykkönen niin ikään remiksauksen ansiosta ja Keshan Sleazyn remiksaus merkittiin re-entryksi, vaikka biisin nimikin oli muutettu.

Veikkaan, että noista väännetään peistä vielä hittimääriä ynnätessä. Etenkin Britneyn saldosta varmaan aika moni unohtaa S&M remixin, vahingossa tai tahallaan.