sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Listakatsaus, vko 3

Billboard Hot 100, Top 10

1. (2.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (1.) LMFAO – Sexy and I Know It
3. (4.) Bruno Mars – It Will Rain
4. (8.) Adele – Set Fire to the Rain
5. (5.) Flo Rida – Good Feeling
6. (3.) Katy Perry – The One That Got Away
7. (7.) Jay-Z & Kanye West – Ni**as in Paris
8. (-) Jason Mraz – I Won’t Give Up
9. (6.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
10. (9.) Adele – Someone Like You

Kun myynti putoaa, radiosoiton merkitys Hot 100 -pisteytyksissä keskimäärin kasvaa. Tällä viikolla sen sai karvaimmin todeta LMFAO:n Sexy and I Know It, jota ostettiin yhä enemmän kuin Rihannan We Found Lovea, mutta jonka radiokannatus ei yllä lähellekään tuota yllättävän hyvin ja pitkään eri asemille kelvannutta hittiä.
Ykkösviikko on We Found Loven yhdeksäs. Rihanna on aiemminkin palannut paalulle, yhdessä T.I.:n kanssa esittämällään Live Your Lifella (2008).
Listanimi-sarjassa esitellyn Jason Mrazin I Won’t Give Up debytoi kahdeksantena ja on miehen toinen top ten -hitti. Euroopassa hänet muistetaan vain siitä edellisestä eli I’m Yoursista (#6, 2008), mutta USA:ssa hän sai maistaa menestystä jo The Remedy (I Won’t Worry):n yllettyä 15:nneksi vuonna 2003.
I’m Yours on Hot 100 -historian pitkäikäisin hitti. Se keräsi kaikkiaan 76 listaviikkoa ja on myynyt yli kuusi miljoonaa kappaletta.
Jessie J sai ensimmäisen top 20 -merkintänsä Dominon noustua 17:nneksi. Gavin DeGraw’n pitkäikäinen Not Over You saavutti listauransa korkeimman sijoituksen kivuttuaan 21:nneksi. DeGraw’lla on yksi top ten -hittikin, I Don’t Want to Be (#10, 2005). Tygan Youtube-klikkausimuri Rack City ponkaisi 40–23.
Pitbullin Rain Over Me jäi 30:nneksi, mutta International Lovella on eri meno: se pyyhälsi jo sijalle 24. Ehkä Chris Brown kiinnostaa ostajiakin enemmän kuin Mark Anthony.
Kolme top ten -hittiä saavuttanut 3OH!3 hakee neljättä. Set You Free debytoi 84:ntenä.


USA:n albumit, Top 10

1. (1.) Adele – 21
2. (2.) Drake – Take Care
3. (7.) The Black Keys – El Camino
4. (3.) Young Jeezy – TM 103: Hustlerz Ambition
5. (8.) Coldplay – Mylo Xyloto
6. (9.) Rihanna – Talk That Talk
7. (-) SafetySuit – These Times
8. (5.) LMFAO – Sorry for Party Rocking
9. (10.) Various Artists – NOW 40
10. (6.) Florence & The Machine – Ceremonials

Albumilistalla ei tapahtunut mitään kummoista. Käytännössä jokaisen albumin myynti putosi edellisviikosta. Adelen 21 myi 15. ykkösviikollaan hienosti 124 000 kpl, mutta kakkonen Draken Take Care jäi siitä noin kolmasosaan.
The Black Keysin hittialbumi El Camino nousi sijoituksissa takaisin kohti kärkeä kolmanneksi. Sen korkein noteeraus on kakkonen ja bändin taskussa jo kultalevy.
Top teniin mahtui yksi uutuus, SafetySuit -nimisen bändin digijulkaisu These Times, joka on heidän ensimmäinen top ten -albuminsa – itse asiassa ensimmäinen top sata -merkintä.
Toby Keithin taannoin vitosena debytoinut Clancy’s Tavern (14) on jo nyt myynyt enemmän kuin ykkösenä piipahtanut edeltäjänsä Bullets in the Gun (2010). Vauhtia antaa tietenkin miehen uran suurin hitti Red Solo Cup.
Uuden Alvin & The Chipmunks -elokuvan soundtrack kipusi ensimmäistä kertaa top 40:iin sijalle 36.


Britannian singlet, Top 10

1. (8.) Jessie J – Domino
2. (1.) Flo Rida – Good Feeling
3. (5.) Rizzle Kicks – Mama Do the Hump
4. (4.) Avicii – Levels
5. (10.) Lloyd featuring André 3000 – Dedication to My Ex (Miss That)
6. (3.) Taio Cruz – Troublemaker
7. (2.) Coldplay – Paradise
8. (61.) David Guetta featuring Sia – Titanium
9. (6.) Olly Murs – Dance with Me Tonight
10. (7.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake

Aika harva artisti on saanut tuupattua albuminsa kuudennen singlen ykköseksi – olkoonkin uudelleenjulkaisu –,  mutta temppu onnistui Jessie J:ltä tällä viikolla. Domino on Who You Aren viides top ten -single ja toinen ykkönen. Katyperrymäisestä Dominosta tullee myös neidon ensimmäinen top ten -hitti USA:ssa.
Aiemmin Lady Gagan The Famen Monster -laajennusosalta lohkaistu Telephone saavutti paalun albumikokonaisuuden kuudentena singlenä.
Mama Do the Hump nousi viisi sijaa kolmanneksi ja on Rizzle Kicksin ensimmäinen ihan oma top 3 -single.
David Guetta nettosi jälleen yhden top ten -singlen Titaniumin loikattua huimasti kahdeksanneksi. Sian tähdittämä biisi ehti debytoida 16:ntena Nothing but the Beat -albumin ilmestyttyä. Guettalla on nyt jo yhdeksän top ten -merkintää, Sialla kaksi. Kuka arvaa sen ensimmäisen? Taken for Granted (#10, 2000).
Pixie Lottin Kiss the Stars on lähtenyt liikkeelle videon ilmestyttyä varsin liukkaasti. Se debytoi 14:ntenä, mutta toisaalta neidon uuden albumin kaksi aiempaa sinkkua keräsivät sijat yksi ja kymmenen.
Lana Del Reyn Video Games palasi top 20:iin. Sen korkein sijoitus on yhdeksäs. Kelly Clarksonin vuorenvarma hitti (What Doesn’t Kill You) Stronger loikkasi 71–21 sekä Pitbullin ja Chris Brownin International Love 44–24. Birdyn Skinny Love palasi 25:nneksi. Sen paras noteeraus on 17:s.
Foster the Peoplen Pumped Up Kicks nousi 41–22. Tuo valtava jenkkihitti on saamassa toisen mahdollisuuden saarivaltakunnassa, sillä ensimmäisellä kierroksella se jäi 18:nneksi.
Belgialais-australialaisen Gotyen maa kerrallaan listoja valloittanut Somebody That I Used to Know debytoi jo Hot 100 -listan hännillä ja nyt brittilistan 36:ntenä.


Britannian albumit Top 10

1. (2.) Bruno Mars – Doo-Wops & Hooligans
2. (1.) Adele – 21
3. (3.) Ed Sheeran – +
4. (-) The Maccabees – Given to the Wild
5. (6.) Beyoncé – 4
6. (16.) The Vaccines – What Did You Expect from The Vaccines?
7. (4.) Coldplay – Mylo Xyloto
8. (15.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
9. (17.) Kasabian – Velociraptor
10. (5.) Amy Winehouse – Lioness: Hidden Treasures

The Maccabeesin Given to the Wild oli pitkään kiinni albumilistan kärkipaikassa, mutta tasaisesti myyneet vanhemmat albumit tulivat viikonloppuna ohi. Bruno Marsin Doo-Wops & Hooligans ylsi ykköseksi noin vuosi sitten tammikuussa ja palasi nyt kärkeen. Ykkösviikko on toinen tuolle pitkälti toista miljoonaa myyneelle albumille.
Nelossijakin on The Maccabeesin uran paras. Keväällä 2009 ilmestynyt Wall of Arms ylsi 13:nneksi.
Sonyn latauskampanja nosti muutaman rockimman albumin takaisin kohti kärkeä. The Vaccinesin esikoinen rynni kuudenneksi, mikä on platinarajaa tavoittelevan levyn toiseksi paras sijoitus. Kasabianin Velociraptor palasi top teniin sijalle yhdeksän. Foster the Peoplen aiemmin 24:ntenä käynyt Torches mittautti oman parhaansa (13).
Alempaa voi poimia Professor Greenin jouluruuhkaan jääneen At Your Inconveniencen, joka nousi 41–29. Sen korkein noteeraus on kolmas tila.

Ei kommentteja: