torstai 12. tammikuuta 2012

Listanimi: Jason Mraz

Tämän viikon spotlight-artistia piti kaivaa lemmikkieläinten kanssa, kun vähänkään kiinnostavien meriittejä saavuttaneiden tekijöiden merkittäviä uutuuksia ei ole nähty viikkokausiin tai heidät on jo esitelty. Siinä mielessä tänään Hot 100 -listan kasina debytoiva Jason Mrazin I Won’t Give Up tuli taivaanlahjana. Joten tartutaan Mraziin.

Mr. A–Z aloitti uransa kalifornialaisen baarin nurkassa laulellen ja kitaraa näppäillen. Ensimmäinen varsinainen studioalbumi Waiting for My Rocket to Come (2002) oli heti menestys nousten USA:n albumilistan sijalle 55 ja myyden platinaa. Siltä irrotettiin myös Hot 100 -listan 15:nneksi yltänyt hitti The Remedy (I Won’t Worry).

Vuonna 2005 näki päivänvalon Mr. A–Z, joka debytoi albumilistan viidentenä ja toi Mrazille Grammy-ehdokkuuden. The Remedyn kaltaista hittiä ei lohjennut, mutta Wordplay ylsi sentään Hot 100 -listan 81:nneksi.

We Sing, We Dance, We Steal Things (#3, 2008) osoittautuikin sitten herran suurimmaksi albumimenestykseksi, ennen kaikkea sitkeän I’m Yours -hitin ansiosta. Tuo tervaskanto rikkoi Hot 100 -listan viikkoennätyksen saavuttaen 76 listaviikkoa ja ylsi parhaimmillaan kuudenneksi. Kappaleesta tuli hitti myös Euroopassa: Britanniassa siihen asti täysin tuntematon Mraz nousi yhtäkkiä albumilistan kahdeksanneksi ja singlelistan 11:nneksi. I’m Yours on brittilistahistorian pitkäikäisin top tenin ulkopuolelle jäänyt sinkku ja myös myydyimpiä siinä kategoriassa.

Britanniassa Mrazilla ei olekaan muita top 75 -merkintöjä, mutta uusi albumi korjannee sen epäkohdan. USA:n tilastoista paljastuu siis kaksi top ten -albumia ja I Won’t Give Upin myötä niin ikään kaksi top ten -hittiä. Hänen myydyin albuminsa siellä on We Sing, We Dance, We Steal Things, jota on ostettu 1,8 miljoonaa.


Ei kommentteja: