maanantai 28. marraskuuta 2011

Parrasvaloissa loistavia sekä hyljättyjä

Rihannan megasuksee etenkin Britanniassa ansaitsee erityispostauksen, sillä Music Weekin mukaan hän on vasta brittilistahistorian toinen saman kalenterivuoden aikana kahdesti samalla viikolla tuplaykköseksi yltänyt artisti. Aiemmin tempun teki T-Rex vuonna 1972 julkaisuillaan Telegram Sam ja Electric Warrior sekä muutamaa kuukautta myöhemmin Metal Gurulla ja Bolan Boogiella. Rihannan parit ovat What's My Name ja Loud tammikuussa, sekä We Found Love ja Talk That Talk. Kaikkiaan neito on saavuttanut tuplan nyt kolmeen otteeseen.

We Found Love on myös pitkäikäisin singlelistan ykkönen sitten Leona Lewisin Bleeding Loven (2007), joka johti seitsemän viikkoa. Rihanna jää tällä erää kuuteen, sillä ensi viikon ykköseksi on matkalla X Factor -finalistien kimppaluikautus Wishing on a Star.

Katsauksessa mainittu NOW 80 -kokoelma myi todellakin lähes 300 000 kpl, mikä on tänä latausten ja lähes rajattoman valikoiman aikana aivan huima määrä ja sarjan paras noteeraus sitten 70. osan, jota ostettiin 383 000 kpl elokuussa 2008.

Vaikka yleensä olen kaikkia kategorisointeja vastaan, ymmärrän kokoelma-albumeiden sijoittamisen omalle listalleen, sillä ne varastaisivat paikan parrasvaloissa useilta yksittäisten artistien albumeilta nimenomaan Britanniassa. USA:ssa ja Suomessa niiden menekki on taantunut huippuvuosista, mutta molemmissa maissa ne otetaan mukaan viralliselle albumilistalle.

Lopuksi etiäisiä joulusta: The Poguesin ja Kirsty MacCollin Fairytale of New York on taas matkalla kohti top 40:ää sijalla 47 ja Mariah Careyn All I Want for Christmas Is You hengähti 64:ntenä. Molempien korkein sijoitus on toinen.

Ei kommentteja: