Billboard Hot 100, Top 10
1. (1.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (3.) LMFAO – Sexy and I Know It
3. (2.) Adele – Someone Like You
4. (4.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
5. (6.) Gym Class Heroes featuring Adam Levine – Stereo Hearts
6. (7.) David Guetta featuring Usher – Without You
7. (5.) Foster the People – Pumped Up Kicks
8. (12.) Flo Rida – Good Feeling
9. (9.) Cobra Starship featuring Sabi – You Make Me Feel…
10. (8.) LMFAO feat. Lauren Bennett & GoonRock – Party Rock Anthem
Hot 100 -listalla jännitetään seuraavaksi pystyykö Rihanna suistamaan itsensä ykköspaikalta tulevalla You da One -sinkullaan, sillä We Found Love näyttää juuri nyt voittamattomalta. Oman kappaleensa kärjestä suistaneita artisteja ei ole liikaa. Palataan aiheeseen sitten tarvittaessa.
LMFAO:n Sexy and I Know It kiipesi pykälän hopealle ja Flo Rida sai kuudennen top 10 -hittinsä. Ykkösiä lihaksikkaalla räppärillä on kaksi.
Devin In the Dark (13) jäi ilman top ten -sijoitusta, vaikka norkoili useita viikkoja sijoilla 11 ja 12. Sen ohitse pyyhälsivät nyt tuoreet hitit T-Painiltä (11) ja Bruno Marsilta. It Will Rain (12) on mukana juuri ilmestyneellä Twilight: Breaking Dawn Part 1 -soundtrackilla.
Katy Perryn The One That Got Away pyyhälsi ilman videotakin jo 18:nneksi. Kuudes ykkönen Teenage Dreamiltä on vaikea, muttei mahdoton tehtävä. Big Sean on top 20:ssa ensimmäistä kertaa, taustatukea antaa Dance (A$$) -remixillä Nicki Minaj.
Eli Young Bandin jo lähes vuoden vanha Crazy Girl nousi 34. listaviikollaan ensimmäistä kertaa top 30:een (33–30).
Justin Bieberin joulualbumilta ilmaantui Hot 100 -listalle kaksi uutta kappaletta. Mariah Careyn kanssa vedetty Mariah Carey -cover All I Want for Christmas Is You 86:nneksi ja Drummer Boy 99:nneksi. Jälkimmäisellä vierailee Busta Rhymes, ja kukapa voisi kuvitella häntä sopivampaa joulualbumin vierailijaa.
All I Want for Christmas Is You oli radiohitti ilmestyttyään vuonna 1994, mutta myyntisinglen puute esti sen pääsyn Hot 100 -listalle. Niinpä biisin toistaiseksi korkein noteeraus (83) tuli remix-version tuella vuonna 2000.
Dubstep-akti Skrillex saavutti ensimmäisen Hot 100 -merkintänsä First of the Year (Equinox) -singlen myytyä juuri sijan sata edestä.
USA:n albumit, Top 10
1. (-) Justin Bieber – Under the Mistletoe
2. (-) Wale – Ambition
3. (-) Miranda Lambert – Four the Record
4. (-) Susan Boyle – Someone to Watch Over Me
5. (4.) Adele – 21
6. (-) Florence & The Machine – Ceremonials
7. (1.) Coldplay – Mylo Xyloto
8. (3.) Michael Bublé – Christmas
9. (-) Tyrese – Open Invitation
10. (2.) Kelly Clarkson – Stronger
Justin Bieber saavutti kolmannen albumilistan ykköspaikkansa Under the Mistletoen debytoitua kärjessä. Kaksi aiempaa ovat My World 2.0 (2010) sekä Never Say Never: The Remixes (2011). Näiden lisäksi Bieberillä on pari muuta top ten -merkintää.
Interscopelle esikoisensa levyttänyt Wale on malliesimerkki siitä, miten levy-yhtiöllä on väliä: räppäri sai keskinkertaisesti myyneen Attention Decifitin (#21, 2009) jälkeen kenkää ja löysi uuden kodin Rick Rossin Maybachilta. Ambition debytoi nyt kakkosena lyöden Miranda Lambertin, Susan Boylen ja Florence & The Machinen uutuudet. Ei hassummin.
Lambertin Four the Record päätti rouva Blake Sheltonin top 3 -sijojen metsästyksen. Revolutionin (2009) kahdeksannen tilan jälkeen Pistol Annies -projekti meni viidenneksi ja nyt uusi soolo siis kolmanneksi. Revolutionia on ostettu reilusti yli platinalevyyn oikeuttavat miljoona kappaletta.
Kokonaan uuden kärkinelikon täydensi Susan Boylen Someone to Watch Over Me. Boyle joutui kahden hienosti myyneen ykkösen jälkeen tyytymään nelospaikkaan, mikä ei sinänsä yllätä – laskeneen kiinnostuksen lisäksi Oprah Winfrey lopetti show’nsa, joten Boylella on yksi paikka vähemmän promota albumiaan kotirouville.
Adelen 21 myi jälleen yli sata tuhatta ja piti pintansa kärkipäässä. Florence & The Machinen Ceremonials voitti Coldplayn Mylo Xyloton myös jenkkilistalla ja debytoi kuudentena. Lungs (2009) on yltänyt parhaimmillaan 14:nneksi. Mylo Xyloton myynti putosi lähes 80 prosenttia edellisviikosta.
R&b-artisti Tyrese saavutti toisen top ten -lättynsä Open Invitationin avattua yhdeksäntenä. Se on näyttelijä-laulajan korkein sijoitus, sillä 2000 Watts (2001) ylsi kymmenenneksi. Open Invitationia edelsi noin viiden vuoden tauko.
Megadethin Th1rt3en aloitti sijalta 11. Heillä on viisi top ten -albumia, parhaana Countdown to Extinctionin (1992) kakkostila. Dave Mustainen entiselle bändille Metallicalle kävi huonommin, sillä Lulu jäi 36:nneksi. Lou Reed on yltänyt vain kerran top teniin (Sally Can’t Dance, 1974) ja hänen edellisestä lista-albumista ylipäätään on 11 vuotta (Ecstasy, 2000).
Jackie Evanchon Heavenly Christmasia myydään vain Wal-Marteissa ja se riitti tällä kertaa 16. tilaan. Teini-ikään yltäneellä Evancholla on jo kaksi kakkossijaa. Veteraanisellisti Yo-Yo Man sekä Stuart Duncanin, Edgar Mayerin ja Chris Thilen The Goat Rodeo Sessions paransi myyntiään yli kolmanneksella edellisviikosta ja nousi viisi sijaa 18:nneksi, joka on Man uran korkein noteeraus.
Angels & Airwaves julkaisi kahdesta albumista kolme eri versiota, jotka listautuivat seuraavasti: Love Album Part Two 30:nneksi, Part One 67:nneksi ja molemmat sisältävä eepos 91:nneksi. Bändillä on kaksi top ten -albumia.
Britannian singlet, Top 10
1. (2.) Rihanna featuring Calvin Harris – We Found Love
2. (-) JLS – Take a Chance on Me
3. (3.) Labrinth featuring Tinie Tempah – Earthquake
4. (1.) Professor Green featuring Emeli Sandé – Read All About It
5. (6.) Ed Sheeran – Lego House
6. (4.) Cher Lloyd featuring Mike Posner – With Ur Love
7. (10.) David Guetta featuring Usher – Without You
8. (7.) LMFAO – Sexy and I Know It
9. (5.) Maroon 5 featuring Christina Aguilera – Moves Like Jagger
10. (-) Pixie Lott featuring Pusha T – What Do You Take Me For
Brittilistan top 20:ssa pidettiin kunnon pikkujoulusiivous melko kiinnostavin lopputuloksin. We Found Loven paluussa ykköseksi ei kuitenkaan ole mitään ihmeellistä. Ykkösviikko on sen neljäs. Mainittakoon, että edellinen kärkeen palannut sinkku on vuoden myydyin eli Adelen Someone Like You.
JLS:n kaikki viisi edellistä top 5 -sinkkua ovat olleet myös ykkösiä, mutta Take a Chance on Me joutui tyytymään nyt kakkospaikkaan. Ryhmän kaikki kahdeksan singleä ovat yltäneet top teniin. Niin, ja Take a Chance on Me ei ole Abba-cover – sillä se ykkönen olisi voinut irrotakin.
David Guettan ja Usherin Without You jatkoi kipuamistaan jo seitsemänneksi ja Ed Sheeran kaunisteli kolmen hitin sijalukurivinsä numeroihin 3, 4 ja 5.
Kymmenentenä debytoi Pixie Lottin ja Clipsestä tutun Pusha T:n What Do You Take Me For. Lottilla oli JLS:n tavoin kiinnostava top ten -historia, sillä kaikki hänen kolme top ten -sinkkuaan olivat myös ykkösiä, mutta nyt uutuus pilasi sarjan. Neidolla on kuitenkin alemmaksikin listautuneita julkaisuja, muun muassa yksi 11:nneksi ja kaksi 12:nneksi edennyttä. Pusha T on urallaan vasta toista kertaa top 40:ssä, ensimmäinen merkintä on Clipsen Ma I Don’t Love Herin (2003) 38. sija. Jenkkihitti Grindin’ ei päässyt brittilistalle.
X Factor -esitys pelasti Florence & The Machinen Shake It Outin säädyllisille sijoille 12:nneksi. Pari porrasta alempana debytoi Loick Essienin toinen top 20 -hitti Me Without You. How We Roll piipahti kesällä jopa kakkosena.
Bruno Marsin It Will Rain ponnahti suoraan 16:nneksi ja pitkään esikoisalbumiaan hioneen folk-hiphopparin Maverick Sabren toinen top 20 -single I Need aloitti 18. paikalta, kaksi porrasta kesällä julkaistua Let Me Gota kehnommin.
Paperilla potentiaaliselta top ten -menestyjältä tuoksahtanut Tinchy Stryderin ja Calvin Harrisin Off the Record jämähti 24:nneksi ja hollantilainen Afrojack sai omissa nimissään toisen top 40 -singlensä Steve Aokin kanssa sorvatusta No Beefistä (25). Take Over Control (2010) pärjäsi pykälän paremmin ja Afrojack on tunnetusti mukana Pitbullin Give Me Everything -megahitillä.
Parhaimmillaan kuudentena käynyt Lady Gagan The Edge of Glory on jojoillut viimeisen kuukauden aikana top 40:n molemmin puolin ja nousi taas 37:nneksi. Sen sijaan The Edge of Gloryn jälkeen julkaistu You and I ei koskaan yltänyt 24. tilaa ylemmäs.
Britannian albumit Top 10
1. (-) Susan Boyle – Someone to Watch Over Me
2. (5.) Michael Bublé – Christmas
3. (1.) Florence & The Machine – Ceremonials
4. (-) Cher Lloyd – Sticks and Stones
5. (-) The Wanted – Battleground
6. (2.) Coldplay – Mylo Xyloto
7. (-) André Rieu – And the Waltz Goes On
8. (4.) Noel Gallagher’s High Flying Birds – s/t
9. (7.) Adele – 21
10. (8.) Ed Sheeran – +
Susan Boylen kolmas albumi on hänen kolmas ykkösensä, mutta myyntisuhdanne on laskeva: cover-albumi Someone to Watch Over Me jäi aika kauas I Dreamed a Dreamin (2009) sekä The Giftin (2010) massiivisista avauksista ja tuskin yltänee useampaan kuin yhteen ykkösviikkoon. I Dreamed a Dream johti neljä viikkoa joulukuussa 2009 ja ymmärrettävästi lyhytikäisempi joululevy The Gift viikon vajaa vuosi sitten. Käsi ylös kaikki ne, jotka haluavat kuulla jälleen uuden Simon Cowellin rohkaiseman tulkinnan Unchained Melodysta! Cowell on masinoinut biisin Britannian singlelistan kärkeen kahdesti.
Michael Bublén joulualbumi Christmas avasi kolme viikkoa sitten kolmossijalta ja nousi nyt kakkoseksi. Tässäkö meillä tulevan joulun listajyrä? Bublélla on vasta yksi ykkönen (Crazy Love, 2008), mutta jo viisi top 5 -albumia, jos Call Me Irresponsiblen (2007) erikseen listautuneet versiot lasketaan kahdeksi levyksi.
Nuorison suosikit kamppailivat sijoista neljä ja viisi. X Factor -tähti Cher Lloydin esikoinen Sticks and Stones selvisi voittajana ja debytoi neljäntenä. The Wantedin Battleground sai todistaa häviötä pykälää alempana. Poikaryhmän korkein noteeraus on esikoisen nelostila viime joulukuulta.
Seitsemäntenä debytoi ihmeen suosituksi äitinyt viulisti André Rieu jo kolmannella top ten -albumillaan And the Waltz Goes On. Forever Vienna (2009) ylsi kakkoseksi asti ja Moonlight Serenade (2010) neljänneksi.
Bruno Marsin Doo-Wops & Hooligans roikkuu yhä top tenin liepeillä (11) ja on myynyt jo triplaplatinaan oikeuttavat 900 000 kpl. Rihannan Loud täytti juuri vuoden eikä suostu antamaan periksi, vaan petrasi vilkkaalla uutuusviikolla pykälän 17:nneksi.
13:ntena debytoi pari sinkkuhittiä kerännyt laululintunen Birdy esikoisellaan takanaan Pink Floydin aika kehnosti avannut kokoelma. Heidän edellinenkään koosteensa Echoes (2001) ei yltänyt brittikärkeen, vaan jäi kakkoseksi tasan kymmenen vuotta sitten. Sen sijaan remasteroitujen albumien kampanjaan kuuluvan Wish You Were Heren (#1, 1975) paluuta 39:nneksi voidaan pitää ihan hyvänä saavutuksena.
Simon & Garfunkel näyttäytyvät listoilla säännöllisin väliajoin milloin milläkin albumilla. Nyt vuorossa on tv-dokkarin siivittämänä ikivanha Greatest Hits -kokoelma (#2, 1972) sijalla 16. Toisen menneiden aikojen tähden Diana Rossin The Greatest on oikea uutuus sijalla 24. Rossilla on yksi ykkönen sekä soolona (1993) että The Supremesin kanssa (1977) ja molemmat ovat kokoelmia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti