torstai 3. marraskuuta 2011

Listanimi: Flo Rida

Harvalla artistilla sinkku- ja albumimenestys kulkevat niin eri latuja kuin Flo Ridalla. Passissaan Tramar Dillard -nimellä esiintyvä lihaskimppu on julkaisemassa neljättä albumiaan, ja kolme aiempaa ovat myyneet yhteensä maailmanlaajuisesti hädin tuskin toista miljoonaa. Samassa ajassa hänen hittisinkkujaan on mennyt kaupaksi pitkälti toistakymmentä miljoonaa, joukossa 2000-luvun ostetuimpiin lukeutuvat Low (2007) ja Right Round (2009).

Kotimaassaan USA:ssa Flo Ridalle on siunaantunut toistaiseksi viisi Hot 100 -listan top ten -hittiä, kuudes on tuloillaan, sillä Good Feeling nousi jo 12:nneksi. Low ja Right Round ylsivät ykkösiksi. Brittilistalla meno on ollut samansuuntaista: viisi top ten -sinkkua, ja kaksi ykköstä, Right Round sekä Club Can't Handle Me (2010).

Mutta ne albumit, ne albumit. Flo Ridaan verrattuna esimerkiksi Pitbull on todellinen albumilistajyrä. Esikoinen Mail on Sunday (2008) nousi sentään jenkkineloseksi ja R.O.O.T.S. (2009) kahdeksanneksi, mutta jälkimmäinen romahti nopeasti pois listoilta. Britanniassa vastaavat sijat ovat 29. ja viides, ja sielläkin Mail on Sunday myi paremmin. Kolmas albumi Only One Flo Part 1 (2010) jäi katastrofaalisesti jenkeissä top sadan alapuolelle ja Britanniassa kokonaan rankingin lonkeroiden tavoittamattomiin.

Ei kommentteja: