torstai 10. lokakuuta 2024

Listaklassikko: Tones and I – Dance Monkey (2019)

Moni popilmiö muovautuu kiinnostavaksi vasta myöhemmin, minkä vuoksi tässä sarjassa ei nosteta esiin alle viisi vuotta vanhoja ykkösiä. Australialaisen Toni Watsonin eli Tones and I:n Dance Monkeyn voi ottaa uuteen tarkasteluun heti ”tuoreeltaan”, sillä se on yhä pisimpään Spotifyn globaalia päivälistaa johtanut kappale (120 päivää).

Watsonin nykyään listahitiksi poikkeuksellisesti yksin kirjoittama Dance Monkey aloitti maailmanvalloituksensa jo kesällä 2019 ja kehittyi hiljalleen globaaliksi menestykseksi. Britannian singlelistalle biisi pääsi elokuussa ja lokakuussa siitä tuli ykkönen peräti 11 viikon ajaksi. Se oli vuoden pitkäikäisin ykkönen listaviikoissa mitattuna, mutta tuon kalenterivuoden suurimmaksi hitiksi on lopulta kruunattu Lewis Capaldin Someone You Loved (#1, 2018), joka onkin kaikkien aikojen suosituimpia kappaleita Britanniassa.

Yhdysvalloissa Dance Monkey -hysteria oli maltillisempaa, mutta sieltäkin irtosi Hot 100 -listan neljäs sija.

Tones and I lienee tuomittu yhden hitin ihmeeksi, vaikka hän sai toisenkin hyvän brittilistamerkinnän kappaleella Fly Away (#11, 2020). Viime aikoina uraa on seurattu enää lähinnä kotimaassa Australiassa.

Dance Monkeyllä on Spotifyssa 3,15 miljardia kuuntelua (12. eniten). Video on kerännyt 2,1 miljardia katselua Youtubessa.


Ei kommentteja: