torstai 3. lokakuuta 2024

Listaklassikko: Maxi Priest – Close to You (1990)

 
Popreggae oli pistemäisesti suosittua poplistoilla 1980- ja 1990-luvuilla. Isoimmat hitit tulivat eittämättä 90-luvun alkupuolella, ja siitä reggae-vaikutteet napattiin osaksi eurodance-ilmiötä, kun sen suosio oli lakipisteessään.

Yksi mukavasti listanostetta saavuttanut reggae-artisti oli englantilainen Maxi Priest. 1980-luvulla hän oli jo julkaissut neljä albumia menestyksen rajoittuessa lähinnä Brittein saarille, mutta keinuva cover Cat Stevensin Wild Worldistä (1970) vei hänet myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listalle sijalle 25, ja pari vuotta myöhemmin omasta biisistä Close to You tuli jopa ykkönen yhdeksi viikoksi lokakuussa 1990. Brittilistalla se ylsi seitsemänneksi.

Vaikka Close to You jäi Priestin ainoaksi top ten -hitiksi Yhdysvalloissa, Close to Youta seurasi aivan mukavaa keskitason listamenestystä muutaman vuoden. Shaggyn kanssa tehty That Girl pääsi hienosti 20:nneksi vuonna 1996.

1996 oli kuitenkin viimeinen hittivuosi Priestille, eikä häntä ole nähty single- eikä albumilistoilla sen jälkeen Britanniassa eikä Yhdysvalloissa. Popreggaen lento oli sillä erää päättynyt.

Neon 2:n Kerro mikä mun oikein on (1993) kuulostaa kertosäkeessään epäilyttävästi Close to Youlta, mutta sitä ei kai voi pitää varsinaisena coverina. Alkuperäisellä Close to Youlla on 41 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Melko heikkolaatuinen virallinen video on kerännyt 3,4 miljoonaa pyöritystä Youtubessa.

Ei kommentteja: