torstai 17. lokakuuta 2024

Listaklassikko: Billy Preston – Nothing from Nothing (1974)

Siirrytään taas viidenkymmenen vuoden taakse. 1960-luvun lopulla ja 70-luvulla vahvasti menestyneen Billy Prestonin listaura oli laikuttainen, mutta sen huiput kohosivat teräviksi, vaikka varsinaisia hittialbumeita ei siunaantunut. 

The Beatlesin kanssa tehty Get Back (1969) toi Prestonille ykkösen sekä brittilistalta että Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta. Yhdysvalloissa hän saavutti myös omillaan kaksi ykköstä, joista Nothing from Nothing oli jälkimmäinen. Se kävi kärjessä lokakuussa 1974, mutta putosi seuraavalla viikolla peräti 15:nneksi, joka oli sukellusennätys huipulta syksyyn 2019 asti, jolloin The Weekndin Heartless romahti 17:nneksi (sekin on rikottu myöhemmin).

Henkilökohtaisen elämän ongelmat kävivät Prestonille raskaaksi ja hänen elämänsä päättyi munuaissairauteen vain 59-vuotiaana. Siinä vaiheessä hänelle oli kertynyt kaikkiaan kuusi top ten -merkintää Hot 100 -listalta.

Nothing from Nothing on Prestonin suosituin soolosingle Spotifyssa. Sillä on 54 miljoonaa kuuntelua. Youtubessa suosituin live-video on kerännyt 4,6 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: