tiistai 20. elokuuta 2024

Listaklassikko: The Rolling Stones – Honky Tonk Women (1969)

Yhä hyvin aktiivinen The Rolling Stones oli 55 vuotta sitten jo tunnettu listajyrä Atlantin molemmin puolin. Isoja Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösiä olivat olleet muun muassa (I Can’t Get No) Satisfaction (1965) sekä Paint It Black (1966).

Honky Tonk Women jatkoi hittiputkea näyttävästi loppukesästä 1969, jolloin siitä tuli yhtyeen viides Hot 100 -listan ykkönen. Se viihtyi kärjessä Satisfactionin tavoin neljä viikkoa, joka on bändin ennätys.

Honky Tonk Women levytettiin alun perin kantrimpana versiona nimellä Country Honk. Tuo versio päätyi niin ikään vuonna 1969 julkaistulle Let It Bleed -albumille, mutta singlejulkaisuksi kappaleesta tehtiin ”eurooppalaisempi” ja rockimpi versio. Se kannatti ainakin siitä näkökulmasta, että biisistä tuli myös brittiykkönen.

The Rolling Stones keräsi kaikkiaan kahdeksan Hot 100 -ykköstä, joista Honky Tonk Women siis suunnilleen keskimmäinen. Kappaleella on 201 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Youtubessa ei ole kappaleen videota, joten linkkasin Top of the Pops -esityksen vuodelta 1969.

Ei kommentteja: