torstai 1. elokuuta 2024

Listaklassikko: Craig David – 7 Days (2000)

Southamptonilaista Craig Davidiä voi pitää vuosituhannen vaihteessa loistaneen UK garagen kansainvälisesti menestyneimpänä alumnina. Siinä missä esimerkiksi Daniel Bedingfieldin vauhti hyytyi jo toiseen albumiin mennessä, David sai runsaasti hittejä varsinkin Euroopassa myöhemminkin.

Artful Dodgerin laulajana tutuksi tullut David lanseerasi soolouransa kahdella ykkösellä. Fill Me in ylsi kärkeen keväällä 2000 ja 7 Days myöhemmin kesällä – nimensä mukaisesti yhdeksi viikoksi. Suomalaisittain se oli muuten mielenkiintoinen viikko, sillä tuolloin Bomfunk Mc’s:n Freestyler debytoi kakkosena. Se on yhä paras suomalainen saavutus brittilistoilla. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla 7 Days nappasi kymppisijan.

David ei saanut enää muita ykkösiä ja moni luuli hänen jäävän 00-luvun tekijäksi, mutta hän saavutti top ten -hitit vielä vuosina 2017 ja 2020. Kaikkiaan niitä on kertynyt 16.

7 Days on Davidin suosituin kappale Spotifyssa, sillä on 331 miljoonaa kuuntelua. Videolla on 63 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: