torstai 15. elokuuta 2024

Listaklassikko: Michael Jackson and Siedah Garrett – I Just Can’t Stop Loving You (1987)


Michael Jacksonilla oli tapana julkaista jälkikäteen ajatellen hieman outoja ensisinkkuja kasarin jättihittilevyiltään Thriller (1982) ja Bad (1987). Thrillerin avaus oli Paul McCartney -duetto The Girl Is Mine, jota tuskin kukaan pitää levyn merkittävimpänä hittinä, ja Bad-projekti lanseerattiin myös slovariduetolla I Just Can’t Stop Loving You

 

Jälkimmäisen lauloi Jacksonin kanssa melkoisesti Maccaa tuntemattomampi Siedah Garrett, joka oli Jacksonin luottotuottaja Quincy Jonesin löytö. Biisi nousi heti hitiksi. Brittilistalla se kävi kärjessä kahden viikon ajan elokuussa 1987 ja ylsi keulille myös Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla.

 

Britanniassa I Just Can’t Stop Loving You oli Jacksonin kolmas ykkönen. Hänen ykkössaldonsa on siellä melko vaatimaton maineeseen nähden – niitä kertyi vain seitsemän. Tämä oli ainoa Bad-albumilta lohkaistu ykkönen, mutta top ten -hittejä irtosi seitsemän ja albumia myytiin miljoonia.

 

Garrett kunnostautui myöhemmin laulamalla Brand New Heaviesin riveissä sekä monen hitin taustalla (mm. Anastacian Left Outside Alone). Hän palasi brittilistalle kreditoituna esittäjänäkin vuonna 2007 laulamalla Freemasonsin kappaleen Rain Down Love (#12, 2007). 

 

I Just Can’t Stop Loving Youlla on 171 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Siihen ei ikinä tehty musiikkivideota, joten mainittakoon tässä Bad-kiertueen esitys Wembleyltä, joka on kerännyt 4,6 miljoonaa katselua Youtubessa.

Ei kommentteja: