perjantai 5. tammikuuta 2024

Listaklassikko: Cliff Richard and The Shadows – The Next Time/Bachelor Boy (1963)

Vuonna 1963 Cliff Richard oli suosionsa huipulla taustabändinsä The Shadowsin kanssa. Hän saavutti lukuisia hittejä Britannian singlelistalla. Aivan jokainen julkaisu ei mennyt ykköseksi, mutta hyvin korkeille sijoille, minkä ansiosta hänellä oli vuoden 1963 alussa jo 17 top ten -hittiä.

Vuonna 1963 ilmestyi Richardin tähdittämä musikaalielokuva Summer Holiday, joka tuli teattereihin nimensä vastaisesti jo tammikuussa. Richard teki siihen tietenkin musiikkia ja julkaistuista sinkuista irtosi kaksi ykkössinkkua brittilistalle: The Next Time/Bachelor Boy tammikuussa kolmeksi viikoksi ja nimikappale keväällä niin ikään kolmeksi viikoksi.

 

Teknisesti tuohon aikaan ei tunnettu kahden A-puolen sinkkuja, mutta takautuvasti singlejulkaisua pidetään sellaisena, koska molempia kappaleita promottiin ja soitettiin ahkerasti.

 

The Next Time/Bachelor Boy oli Richardin kuudes ykkössingle Britanniassa ja niitä oli tuleva vielä rutkasti lisää. Tällä hetkellä saldo näyttää kahtatoista.

 

Summer Holiday on merkittävästi tunnetumpi kuin nämä kappaleet. The Next Timella on 600 000 ja Bachelor Boyllä 833 000 kuuntelua Spotifyssa.


Ei kommentteja: