keskiviikko 3. tammikuuta 2024

Takaisin murhapaikalle

Hyvää uutta vuotta blogin lukijoille!

Sattumaa, tai ei, todennäköisesti kyllä – Sophie Ellis-Bextorin Murder on the Dancefloorista on tullut viraali-ilmiö vain hieman sen jälkeen, kun sivusin hänen listauraansa Lisa Stansfieldistä kertovassa tekstissä.

Ellis-Bextorin läpimurto sooloartistina vuosituhannen alussa huipentui Read My Lips -albumin (#2, 2001) hittiin, joka eteni Britannian singlelistan kakkoseksi ensin joulun alla 2001 ja palasi sille sijalle tammikuussa.

Nyt tuo hänen uransa eittämättä tunnetuin kappale on saanut uutta virtaa, sillä se soi hyvin mieleenpainuvasti Saltburn-elokuvassa. Amazonin striimauspalvelussa katsottavissa oleva elokuva on nostanut hitin jo maailman Spotify-listalle asti ja se on palaamassa Britannian singlelistalla erittäin hyvälle sijalle. Kyseessä on Murder on the Dancefloorin ensimmäinen listavisiitti sitten kevään 2002.

Ihan Running Up That Hill -tason (brittiykkönen, USA:n Hot 100 -kakkonen) ilmiöstä ei vielä puhuta, mutta Ellis-Bextorin uralle piristysruiske tekee erittäin hyvää. Hänen viimeisimmästä sinkkuhitistään Young Blood (#34, 2014) on jo kymmenkunta vuotta.


Ei kommentteja: