tiistai 9. tammikuuta 2024

Listaklassikko: The Beatles – We Can Work It Out (1966)

Niille, jotka odottavat vuosikatsausta, tiedoksi, että yritän saada Yhdysvaltojen sinkkuhiteistä jotain tolkkua Luminaten virallisten lukujen avulla, ja ne julkistetaan torstaina. Silloin luvassa katsausta siis!

Mutta nyt tähän ikuiseen sarjaan, jossa on aina välillä hyvä kirjoittaa The Beatlesista. Ykköshittejä nimittäin piisaa molemmin puolin Atlanttia.

We Can Work It Out oli yksi niistä, jotka keikkuivat huipulla sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla että Britannian singlelistalla. Ensin mainittua se johti kaksi viikkoa tammikuussa 1966 ollen yhtyeen 11. ykkönen alle viiden vuoden aikana. Britanniassa se oli listoilla toinen a-puoli Day Tripperin seurana.

Mitäpä muuta tuon ajan The Beatlesista oikein voi edes sanoa. Hittejä pukkasi tiiviiseen tahtiin ja bändin legendastatuksen siemeniä kylvettiin urakalla. Hot 100 -listan ykkösiä kertyi kaikkiaan kaksikymmentä, joka on yhä ennätys.

We Can Work It Outilla on 118 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Virallisella videolla on 124 miljoonaa pyöritystä Youtubessa.


 

Ei kommentteja: