torstai 23. marraskuuta 2023

Listaklassikko: Girls Aloud – I’ll Stand by You (2004)

Popryhmä Girls Aloud ilmoitti tänään virallisesti paluustaan ja ensi kesän areenakiertueesta Brittein saarilla. He ehtivät olla tauolla yli kymmenen vuotta ja sinä aikana alkuperäisjäsen Sarah Harding menehtyi rintasyöpään. 

Nelihenkisenä siis palaava popryhmä koottiin aikoinaan Popstars: The Rivals -ohjelmassa, jonka myötä se kamppaili listasuosiosta huomattavasti tehokkaammin unohdetun One True Voice -kokoonpanon kanssa. 

 

Girls Aloud oli alusta alkaen paljon One True Voicea suositumpi. He avasivat uransa brittilistalla ykkösellä Sound of the Underground (2002) ja saivat tuekseen Xenomanian, joka kirjoitti ryhmälle tarttuvia ja hektisiä pophittejä. Ne eivät yleensä resonoineet globaalisti, mutta hurmasivat laajalti Brittein saarilla.

 

Toiseksi suurimmaksi listahitiksi muotoutui syksyllä 2004 Children in Need -hyväntekeväisyyssinkuksi tehty cover-versio The Pretendersin slovariklassikosta I’ll Stand by You (#10, 1994). Se debytoi Britannian sinkkulistan ykkösenä marraskuun lopulla ja pysyi huipulla kaksi viikkoa. 

 

I’ll Stand by You oli Girls Aloudin toinen brittiykkönen ja niitä ilmaantui lopulta neljä. 22 virallisesta singlestä 21 pääsi top kymppiin ja se ulkopuolellekin jäänyt (Untouchable, 2009) 11:nneksi.

 

Paluuseen ei toistaiseksi liity uutta musiikkia. I’ll Stand by Youlla on Spotifyssa yhdeksän miljoonaa kuuntelua. Video on kerännyt 4,2 miljoonaa katselukertaa Youtubessa.


1 kommentti:

El Salvador kirjoitti...

Pidin viestistäsi valtavasti! Näkökulmasi on arvokas. Jatka julkaisuja!