perjantai 3. marraskuuta 2023

Listojen ikiaikainen timantti

The Rolling Stonesin uusi levy Hackney Diamonds on ollut melko odotetunlainen menestys ympäri maailmaa. Se on toistaiseksi yltänyt ykköseksi 18 maassa, joissa listoja laaditaan. Britanniassa albumi debytoi ykkösenä, Suomessa ja Yhdysvalloissa kolmantena.

Rollareiden listaura on menestyneiden nimikkeiden määrässä mitattuna vertaansa vailla. Hackney Diamondsista tuli heidän 38. top ten -albumi Yhdysvalloissa, mikä on ennätys (Barbra Streisandilla on 34). He ovat myös ensimmäisiä, joilla on top ten -merkintä jokaisella vuosikymmenellä 1960-luvulta alkaen. Ykkösiä on kertynyt yhdeksän.

Britannian albumilistalla The Official Charts Company on merkinnyt heille 42 top ten -albumia, mutta lukemassa on myös päällekkäisyyksiä – esimerkiksi Exile on Main St. ja Goats Head Soup ovat yltäneet kärkeen uutuuksina kahdesti. Eri ykkösiä on 12, OCC:n lukema on 14.

Rollarit aloittivat uransa suoraan huipulta: jo ensimmäinen eponyymi listalevy vuonna 1964 oli brittiykkönen ja pysyi ykkösenä 12 viikkoa – saavutus, jota bändi ei sittemmin enää rikkonutkaan.

Ei kommentteja: