keskiviikko 8. marraskuuta 2023

Listamenestystä nyt ja silloin

The Beatlesin kohuttu uusi kappale Now and Then debytoi ensi perjantaina Britannian singlelistan ykkösenä. Siitä tulee heidän 18. ykkösensä ja ensimmäinen 54 vuoteen, sitten vuonna 1969 julkaistun The Ballad of John and Yokon.  

Now and Then ei ole bändin ensimmäinen julkaisu John Lennonin kuoleman jälkeen, mutta siis ensimmäinen ykkönen. Vuonna 1995 julkaistu Free as a Bird joutui tyytymään kakkospaikkaan Michael Jacksonin Earth Songin takana, ja seuraavana vuonna Real Love ”jäi” neljänneksi. Ne liittyivät kokoelmiin (Anthology 1 ja Anthology 2).

 

Now and Then ennakoikin The Beatlesin uutta kokoelma-aaltoa, sillä kuuluisista ”punaisesta” ja ”sinisestä” kokoelmasta tulee perjantaina myyntiin uudet, laajennetut versiot. Kokoelmat ilmestyivät alun perin keväällä 1973 eli reilut viisikymmentä vuotta sitten. Mielenkiintoisesti kumpikaan ei yltänyt brittilistan ykköseksi, mutta nyt on taas uusi mahdollisuus.

 

Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla Now and Then ei taida kamppailla aivan kärkipaikoista, mutta siitä odotetaan sentään top 20 -hittiä – riippuen fyysisen singlen myynnistä.

Ei kommentteja: