torstai 20. heinäkuuta 2023

Listaklassikko: Ronan Keating – Life Is a Rollercoaster (2000)


Boyzone oli yksi Euroopan suosituimmista popryhmistä 1990-luvulla Take Thatin rinnalla, mutta Take Thatin tavoin heidän läpimurtonsa Yhdysvalloissa jäi vaillinnaiseksi. Take That saavutti sentään yhden top ten -hitin Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla (Back for Good), Boyzone ei edes sitä.

Ronan Keatingin sooloura alkoi Boyzonen vielä ollessa olemassa, mutta yhtye lopetti vuonna 2000. Silloin Keating alkoi toden teolla kerätä listamerkintöjä sooloartistina. Gregg Alexanderin kirjoittama Life Is a Rollercoaster debytoi Britannian sinkkulistan kärjessä heinäkuussa 2000 – toki pysyen huipulla vain viikon (kuten tuona vuonna 12 sinkkua putkeen kesäkuusta syyskuuhun).

 

Life Is a Rollercoaster oli Keatingin toinen soolosinkku niin ikään kärkeen yltäneen When You Say Nothing at Allin (1999) jatkoksi. Kolmaskin tuli pari vuotta myöhemmin Garth Brooks -coverilla If Tomorrow Never Comes (2002). Keatingin hittivauhti oli hurjaa, sillä hän keräsi vuosina 1999–2006 15 top ten -merkintää putkeen.

 

Boyzonekin vielä aktivoitui, tuorein top ten -hitti on Gave It All Away (#9, 2010). Life Is a Rollercoaster on kerännyt Spotifyssa 77 miljoonaa kuuntelua. Keatingin omalla Youtube-kanavalla ei ole virallista videota, mutta suosituin muiden lataama pätkä on kerännyt 760 tuhatta katselua parissa vuodessa Youtubessa


Ei kommentteja: