maanantai 31. heinäkuuta 2023

Leffalla poplistagloriaa

Barbie-elokuva on ollut kesän suurin elokuvamenestys monessa maassa, muun muassa Suomessa. Viime perjantain brittilistalla sen tarkkaan mietityn Barbie: The Album -soundtrackin kappaleista peräti kolme oli kärkiviisikossa, sijoilla 3, 4 ja 5. 

Saavutus on erityinen, sillä vain kerran aiemmin yhdestä leffasta on lohjennut kolme samanaikaista top 5 -hittiä. Tuo tapahtui syksyllä 1978, kun Grease-elokuvan hitit Summer Nights, Sandy ja Hopelessly Devoted to You ylsivät sijoille 1, 3 ja 4. 

 

Barbie-soundtrackilta on tällä hetkellä kaikkiaan kuusi kappaletta top 40:ssä, mikä on ennätys. Kuuteen on yltänyt aiemmin vain Xanadu (1980), mutta sen kappaleet eivät olleet siellä yhtä aikaa.


Barbieta auttaa toki se, että Original Cast Recording- tai yhden esittäjän soundtrackeista listalle hyväksytään yleensä vain kolme kappaletta – Barbie-soundtrackilla kaikki kappaleet ovat eri esittäjien biisejä, eikä listakokoaja OCC rajoita niiden näkymistä millään tavalla. Albumipuolella Barbie tuupataan luonnollisesti kokoelmalistalle, jonka kärjessä se debytoi perjantaina (olisi ollut ns. normaalin listan kakkonen).

 

Jos Barbie-leffasta irtoaa ykköshitti, se on ensimmäinen elokuvaa varten tehty brittiykkönen sitten viimevuotisen We Don’t Talk About Brunon, joka soi Encantossa.

Ei kommentteja: