tiistai 18. heinäkuuta 2023

Kaikkien aikojen suosituin?

Taylor Swift käy vasta neljättäkymmentä, mutta hänestä on hyvää vauhtia tulossa Yhdysvaltojen listahistorian menestynein artisti. Tällä viikolla hänellä on Hot 100 -listan top kympissä kappale peräti kolmelta eri albumilta, kun tuoreen Speak Now (Taylor’s Version) -albumin missään muodossa ennen julkaisematon I Can See You debytoi viidentenä, Cruel Summer (Lover-albumilta) on yhdeksäntenä ja Karma (Midnightsilta) kymmenentenä. Swiftillä on nyt 42 top ten -merkintää.

Speak Now (Taylor’s Version) pääsi tietenkin tahollaan albumilistan kärkeen, joten Swiftillä on nyt 12 ykkösalbumia. Se on naisartistien ennätys. Absoluuttiseen ennätykseen on vielä matkaa, sillä The Beatlesillä on 19. Swift rikkonee sen toki.

Swiftillä on tällä viikolla neljä albumia listan kärkikympissä. Siihen on elävistä artisteista kyennyt viimeksi Herb Alpert vuonna 1966.

Swiftin menestys heijastuu myös Eurooppaan The Eras -kiertueen valtavana kysyntänä. Kiertueelle ei järjestetä ollenkaan ”perinteistä” lipunmyyntiä, vaan kaikki liput myydään ennakkoon rekisteröityneille. Kaverini onnistui saamaan liput keikalle Tukholmaan ensi toukokuussa oltuaan jonossa päälle 20 000:s. Kiertueesta tullee kaikkien aikojen suurin.

Ei kommentteja: