tiistai 25. heinäkuuta 2023

Republikaanien kohuhitti

Republikaanipuheenaiheilla, kuten aseiden hallussapito-oikeudella ja rasistisella kuvastolla, harvemmin ylletään Yhdysvaltojen Hot 100 -listan kärkipäähän, mutta nyt kantritähti Jason Aldean on joutunut – tai päässyt, miten vain – siihen asemaan uuden singlensä Try That in a Small Town ansiosta.  

Kappaleen sanoitus on vähintään kyseenalainen ja video alleviivaa sanomaa. Kappaleessa lauletaan, että "I've got a gun that my granddad gave me / they say one day they're gonna round up. / Well that shit might fly in the city / good luck / Try that in a small town". Aldeania esittävien pätkien välissä on klippejä ilkivallasta, mellakoista ja poliisien kohtaamisista, joista suuri osa muistuttaa Black Lives Matter -protesteja.

Aldean on puolustellut kappalettaan ja republikaanipoliitikot ovat antaneet sille runsaasti huomiota, mikä osaltaan auttoi sitä myymään peräti 227 000 kpl digilatauksina. Sen ansiosta sinkku debytoi tänään Hot 100 -listalla jopa kakkosena, joka on Aldeanin uran korkein sijoitus. Ennen tätä hän oli päässyt kerran top teniin, seitsemänneksi kappaleella Dirt Road Anthem (2011).

 

Try That in a Small Town saattaa toisella viikolla parantaa jopa kärkeen, mutta sen uraa top kympissä ei voi ennustaa, sillä sekä myynti että striimit laskevat pian, eikä sen radiosoitto nouse kiistanalaisuuden vuoksi kovinkaan merkittäväksi. Silti, hitti mikä hitti. 

Ei kommentteja: