torstai 20. huhtikuuta 2023

Listaklassikko: Dexys Midnight Runners – Come on Eileen (1983)

Brittibändi Dexys Midnight Runners saavutti kotimaassaan melko mittavasti listamenestystä 1980-luvulla, mutta muualla, etenkin Yhdysvalloissa, heidät muistetaan lähinnä yhdestä kappaleesta ja se on Come on Eileen.  

Mukava pophitti ylsi jopa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykköseksi huhtikuussa 1983, joskin vain viikoksi. Se on heidän ainoa top 40 -sinkkunsa ja ylipäätään he saivat vain toisen listamerkinnän, kun samalta Too-Rye-Ay -albumilta (#14, 1982) lohkaistu The Celtic Soul Brothers käväisi 86:ntena.

 

Kotimaassaan Dexys Midnight Runners oli yltänyt jo aiemmin kärkeen hitillä Geno (1980) ja siellä heillä on neljä top ten -menestystä. Yhtyeen kokoonpano on elänyt hurjasti vuosien varrella ja välillä nimikin on muuttunut Dexysiksi. Tuorein studiolevy on vuodelta 2016.

 

Come on Eileen on kerännyt striimiaikanakin mukavasti huomiota. Sillä on 505 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Youtubessa on runsaasti eri versioita, ja virallisin video on ladattu palveluun vasta viime vuonna. Sillä on kahdeksan miljoonaa katselua.

 

Ei kommentteja: