torstai 27. huhtikuuta 2023

Listaklassikko: Bee Gees – Night Fever (1978)

Tässäkin blogissa on ollut jonkin verran juttua Saturday Night Fever -soundtrackista (1977), joka oli aikansa suurimpia popkulttuuri-ilmiöitä. Sen voidaan sanoa myös aloittaneen ns. sinkkuhittien lypsämisperinteen, joka oli huipussaan 1980- ja 1990-luvuilla. Albumilta lohkaistiin vuoden aikana kahdeksan singleä. 

Tuohon aikaan hittien kierto oli myös hyvin nopeaa ja osa kappaleista pyöri listoilla samanaikaisesti. Niinpä jossain vaiheessa Bee Geesin Night Fever oli Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösenä, Stayin’ Alive kakkosena ja yhden viikon ajan Bee Geesiin yhdistettävät hitit pitivät hallussaan koko top viittä. 

 

Mutta tämä postaus juhlistaa Night Feverin visiittiä Britannian singlelistan kärkeen. Siellä hitti nähtiin kahden viikon ajan keväällä 1978 ja se oli viimeinen Saturday Night Feveriin liitetty brittiykkönen, koska nurkan takana vaani jo Grease-ilmiö.

 

Night Fever oli Bee Geesin kolmas ykkönen brittilistalla. Kaikkiaan niitä kertyi ”vain” viisi, mutta top ten -merkintöjä muhkeat 19, viimeisenä Celine Dionin Let’s Talk About Love -albumille (1997) kirjoitettu ja hänen kanssaan esitetty Immortality (#5, 1998).

 

Night Feverillä on 320 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Kappaleen virallisella videolla on Youtubessa 139 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: