tiistai 11. huhtikuuta 2023

Kaiken se kestää

Brittiläisessä popmusiikissa on kaksi hahmoa, joiden hittivirtaa ei tyrehdytä ainakaan trendien aallot tai tiivis julkaisutahti: Ed Sheeran ja Calvin Harris. Heidän tuoreimmat sinkkunsa Eyes Closed ja Miracle ovat molemmat käyneet nyt Britannian sinkkulistan kärjessä. Ykkössaldot näyttävät hurjia lukemia 14 (Sheeran) ja 11 (Harris), joilla hätyytellään pian jo kaikkien aikojen listan kärkipaikkoja. Eniten ykkösiä on Elvis Presleyllä, 21, jos vuoden 2005 uudelleenjulkaisut lasketaan erikseen.

Sheeran tunnetaan hyvin opportunistisena listahittien kerääjänä ja hän pyrkii aina maksimoimaan menestyksensä. Sen vuoksi hänellä onkin järjetön kasa top ten -hittejä 14 ykkösen lisäksi. Harris sen sijaan julkaisee hittisinkkuja huomattavasti harvemmin ja välillä todellisia floppejakin. Isojen hittien osalta tahti on ollut kuitenkin tasainen: hän on missannut kärkikymmenikön ainoastaan vuosina 2010 ja 2020, mikä on melkoinen meriitti, sillä listaura alkoi jo 2007. Parhaimmillaan top ten -putki kesti yhdeksän sinkkua vuosina 2012–2014.

Harrisin laulajakaverina on Miracle-hitilläkin Ellie Goulding ja kaksikon yhteistyö on ollut tuottoisaa. I Need Your Love (2012) ylsi neljänneksi ja Outside (2014) kuudenneksi.

Ei kommentteja: