tiistai 6. joulukuuta 2022

Virallinen kestosuosikki

82-vuotiaan Cliff Richardin uusi joululevy Christmas with Cliff debytoi perjantaina Britannian albumilistan kakkosena, minkä ansiosta hän teki listahistoriaa ja on yltänyt kärkiviisikkoon kahdeksalla eri vuosikymmenellä – mikä on myös maksimimäärä.

Vuosikymmenten määrää kysyttiin sunnuntaina Bar Loosen Wizard of Loose -musiikkivisassa, ja joukkueemme vastasi väärin ehdottaen seitsemää. Otan virheestä täyden vastuun, sillä logiikkani oli, että Britannian virallista albumilistaa olisi alettu julkaista vasta 1960-luvulla. Sehän on tietenkin aivan puppua, sillä albumilista aloitti Record Mirror -lehdessä kesällä 1956. VIRALLISEKSI se tuli nimeään myöten vasta vuonna 1969, mutta virallisuuteen ei kysymyksessä viitattu.

The Official Charts Companyn tietokantakin ulottuu 1950-luvulle. Cliff Richardin ensimmäinen listamerkintä tuli Cliff Richard and the Drifters -kokoonpanossa keväällä 1959. Hänellä on toistaiseksi seitsemän ykköstä, mutta Christmas with Cliff saattaa vielä yltää kärkeen. Tämän vuoden osalta aikaa on kolme viikkoa.

1 kommentti:

Timo kirjoitti...

Heh, en pisteyttänyt vastauspapereita enkä tiedä millä skaalalla vastaukset olivat, mutta otin tuon tiedon suoraan James Mastertonin tekstistä ja tsekkasin kirjasta, ei tullut mahdollinen virallisuuden kyseenalaistaminen mieleen.