keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Vielä viides kerta?

Nottinghamilaiskaksikko LadBaby on venyttänyt vitsiään jo siinä määrin, että he kamppailevat viidennestä Britannian singlelistan jouluykkösen tittelistä. Aiemmat ykkössijat ovat tulleet myyntivoittoisilla julkaisuilla neljänä edellisenä vuonna. Neljällä he jakavat The Beatlesin kanssa jouluykkösten ennätyksen (1963, 1964, 1965 ja 1967).

Koska LadBabyn musiikilliset ansiot ovat... sanotaanko rajalliset, heillä ei ole lainkaan muita listamerkintöjä, mikä on aivan ainutlaatuista. Esimerkiksi Robson and Jerome lopetti kahden ykkösen jälkeen. LadBaby yrittää nyt siis viidettä.

Kappalevalintana hyväntekeväisyyteen on tällä kertaa cover-parodia Band Aidin Do They Know It’s Christmasista (1984), nimeltään Food Aid, ja kappaleella on mukana myös sikäläinen "rahankäytön ekspertti" Martin Lewis. Se ei myy läheskään yhtä hyvin kuin heidän neljä aiempaa sinkkuaan, minkä vuoksi kaksikon Youtube-tilillä on jo lähes epätoivoisia videoita. Kumpi on tärkeämpää, ykkösrivin pysyminen puhtaana vai hyväntekeväisyys? Perjantaina nähdään miten käy!


Ei kommentteja: