torstai 8. joulukuuta 2022

Listaklassikko: Michael Jackson – Earth Song (1995)

Maailmanparannusballadit olivat yksi Michael Jacksonin tavaramerkeistä ja hän yritti niillä muutamaan otteeseen Britannian singlelistan jouluykköseksi. Temppu onnistui kuitenkin ainoastaan kerran, mutta ehkä sitäkin yllättävämmin. Kukaan nimittäin tuskin osasi ennustaa Earth Songin kestävän peräti kuusi viikkoa huipulla joulu-tammikuussa 1995. Matkalla se peittosi muun muassa kaksi Wonderwallia ja The Beatlesin ennenjulkaisemattoman singlen Free as a Birdin.

Earth Song oli aikoinaan Jacksonin toiseksi viimeinen brittiykkönen eli kuudes seitsemästä. Sitä ei julkaistu lainkaan sinkkuna Yhdysvalloissa, mutta se olisi todennäköisesti ollut ainakin top ten -hitti huomioiden edeltäjänsä You Are Not Alonen ykköstila. Kappaleen sanoma on tälläkin hetkellä  ajankohtainen, mutta omiin Jackson-suosikkeihin se ei lukeudu.

HIStory: Past Present and Future Book 1 -albumin striimeissä Earth Song on jäänyt They Don’t Care About Usin (#4, 1996) varjoon, mutta sillä on silti 97 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Video on kerännyt Youtubessa 371 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: