torstai 16. kesäkuuta 2022

Listaklassikko: Duran Duran – The Reflex (1984)


Brittibändi Duran Duran käväisi Suomessa pitkästä aikaa muutama viikko sitten. Vaikka yhtyeen suurista hiteistä on kulunut jo kymmeniä vuosia, se on edelleen jollain tasolla relevantti lista-artisti, ainakin albumipuolella.

1980-luvulla Duran Duran suolsi hittejä molemmin puolin Atlanttia, mutta vain yksi ylsi kärkeen sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla että Isossa-Britanniassa. Seven and the Ragged Tiger -albumin uusiksi remiksattu The Reflex eteni Hot 100 -listan huipulla kesäkuussa 1984 ja oli siellä yhtyeen ensimmäinen ykkönen. Huipulla se viihtyi kaksi viikkoa.

Oikeastaan The Reflexistä lähtien seuraavan kymmenen vuoden ajan bändi saavutti Yhdysvalloissa jopa korkeampia listasijoituksia kuin kotimaassaan. Molemmissa ykkösiä tuli kaksi, mutta esimerkiksi paluuhitti Ordinary World (1993) ylsi Yhdysvalloissa peräti kolmanneksi ja seuraaja Come Undone seitsemänneksi. Hot 100 -listan top ten -hittejä kertyi kymmenen.

The Reflexillä on Spotifyssa 48 miljoonaa kuuntelua, joten se ei ole aivan Duran Duranin suosituimpia. Youtubessa videota on katsottu vain yhdeksän miljoonaa kertaa.

Ei kommentteja: