maanantai 6. kesäkuuta 2022

Outoja (mutta iloisia) lista-asioita

Kuten jo viime perjantain listakatsauksessa mainitsin, popikoni Kate Bushin Running Up That Hill (A Deal with God) (1985) on kohonnut merkittäväksi revival-ilmiöksi Stranger Things -tv-sarjan ansiosta. Se palasi perjantaina Britannian singlelistan kasiksi (korkein sijoitus kolmas) ja tänään ylsi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan top kymppiin niin ikään kahdeksanneksi. Hot 100 -listalle paluu on merkittävämpi siinä mielessä, että kyseessä on Bushin ensimmäinen top ten -merkintä.

Vastaavanlaista vanhojen ei-joululaulujen suurta nousua nähdään silloin tällöin, mutta tässä mittakaavassa erittäin harvoin. Paras vertailukohta on ehkä Journeyn Don’t Stop Believin’ (1981), joka eteni hurjan suosituksi 2000-luvulla ensin The Sopranosin ja sitten Gleen ansiosta. Biisi ylsi lopulta jopa brittilistan kuudenneksi tammikuussa 2010, samaan aikaan kun Glee Castin versio oli kakkonen.

EMI on ilmoittanut yrittävänsä Running Up That Hilliä uudelleen myös radiosoittoon. Ja mikäli biisi nousisi Britannian singlelistan kärkeen, Bushista tulisi iäkkäin ykköseksi päässyt naisartisti. Tällä hetkellä titteli on Cherillä (52 vuotta 5 kuukautta).

Ei kommentteja: