torstai 15. huhtikuuta 2021

Listaklassikko: Phil Collins – Against All Odds (Take a Look at Me Now) (1984)


Genesiksen riveistä aikoinaan soolouralle siirtyneen Phil Collinsin 1980-luku oli hämmästyttävän menestyksekäs nimenomaan Yhdysvalloissa, missä hän sai peräti seitsemän Hot 100 -listan ykköstä – kaikki pitkälti yli 30-vuotiaana. Kirjoitin viitisen vuotta sitten postauksen vuosikymmenten ykköshitintekijöiden keski-iästä, ja 1980-luku erottuu laskelmassa korkeimpana.

Samannimisen elokuvan tunnusbiisi Against All Odds (Take a Look at Me Now) oli aikoinaan Collinsin ensimmäinen sooloykkönen. Se nousi Hot 100 -listan kärkeen huhtikuussa 1984 ja pysyi siellä kolme viikkoa. Biisi jäi niin vahvasti elämään, että sen ovat myöhemmin coveroineet mm. Westlife ja Mariah Carey sekä Ressu Redford. Britanniassa Careyn ja Westlifen versio pääsi ykköseksi asti vuonna 2000, kuten myös Steve Brooksteinin versio vuonna 2005. Collinsin alkuperäisesitys jäi tuskaisesti kakkoseksi ensin Lionel Richien Hellon ja sitten Duran Duranin The Reflexin taakse.

Collins oli siis todellinen 1980-luvun ilmentymä sulautuessaan mukavasti trendeihin. Hänen hiteistään tuli selkeitä klassikoita, joita kuunnellaan tänäkin päivänä. Myös Against All Odds on melko hyvin muistettu: sillä on Spotifyssa 187 miljoonaa kuuntelua. Alkuperäisellä videolla on Youtubessa 17 miljoonaa katselua, siitä on tosin myös suosittu live-veto.

Ei kommentteja: