keskiviikko 7. huhtikuuta 2021

Strippitankoa pitkin ykköseksi

Lil Nas X tupsahti maailman tietoisuuteen kantripiirit ja Billboardin listat sekoittaneella Old Town Road -hitillään, jolle keksittiin uusia täkyjä niin pitkään, että se rikkoi jopa Yhdysvaltojen Hot 100 -listan ykkösviikkoennätyksen vietettyään huipulla 19 viikkoa eli 4,5 kuukautta. 

Maanantaina Lil Nas X saavutti uransa toisen ykkösen vielä suurempaa kohua videollaan herättäneellä kappaleella Montero (Call Me by Your Name). Kappaleen videolla hän laskeutuu strippitankoa pitkin helvettiin ja harrastaa seksiä saatanan kanssa. Mikäpäs sen mukavampaa, ainakin helposti loukkaantuvan vanhoillisen yhdysvaltalaismedian silmissä.

Sosiaalista mediaa taitavasti käyttävä Lil Nas X on ensimmäinen musta avoimesti homoudestaan musiikissaan kertova artisti Yhdysvaltojen albumilistan kärjessä, eikä homoseksuaaleja miehiä ole siellä muutenkaan liiemmälti näkynyt sitten Elton Johnin parhaiden päivien. Uraauurtava saavutus siis muillekin kuin Lil Nas X:lle itselleen, joka nyt viimeistään sai karistettua yhden hitin ihmeen viitan harteiltaan (tosin hän oli päässyt Panini-sinkulla viidenneksi eli tämä on kolmas top ten -hitti).

Ei kommentteja: