torstai 22. huhtikuuta 2021

Listaklassikko: Fragma – Toca’s Miracle (2000)

Eurooppalainen trance on oli vuosituhannen vaihteessa kovassa huudossa Britanniassa ja silloin tällöin myös Yhdysvalloissa, vaikka siellä ei esimerkiksi Hot 100 -listan top teniin yltänyt yhtään varsinaisesti eurotranceksi miellettävää kappaletta ennen belgialaisen DHT:n versiota Roxetten Listen to Your Heartista (#8, 2005).

Saksalaisen Fragman Toca’s Miracle pääsi vain niukasti Hot 100 -listalle sijalle 99, mutta toisen ääripään sijoitus tuli Britanniasta, jossa se vietti kaksi viikkoa kärjessä keväällä 2000. Kappaleen syntyhistoria on mielenkiintoinen, sillä se oli alun perin lähes instrumentaali nimeltä Toca Me, ja ylsi sellaisenaankin sijalle 11, mutta myöhemmin siihen lisättiin melodiaa ja laulu brittiartisti Cocon kappaleesta I Need a Miracle (1996). Yhdistelmästä tuli eräs kaikkien aikojen suurimpia ns. mash up -hittejä.

 

Toca’s Miraclen vanavedessä Fragma saavutti kaksi muutakin top ten -hittiä noin vuoden sisään. Mash up -statuksesta on ollut hieman haittaa, sillä biisiä ei tällä hetkellä löydy Spotifysta. Toca Mellä on siellä eri versioina yhteensä noin 20 miljoonaa kuuntelua. Youtubesta löytyy sentään vuoden 2008 remiksauksen video, jolla on 9 miljoonaa katselua. 

Ei kommentteja: