torstai 20. helmikuuta 2020

Listaklassikko: Céline Dion – My Heart Will Go On (1998)

Nytpä tupsahti tähän juttusarjaan kappale, joka ei esittelyjä kaipaa, mutta todellakin kaipaa oman postauksensa. Céline Dionin jättihittiä My Heart Will Go On voidaan pitää perustellusti yhtenä 1990-luvun kulttuurisesti merkittävimmistä, mutta sen listamenestys ei täysin korreloinut tuota statusta.

On tietenkin selvää, että Will Jenningsin ja James Hornerin kirjoittama balladi ylsi sekä Yhdysvaltojen Hot 100 -listan että Britannian singlelistan ykköseksi, mutta ensin mainitussa sen ykkösviikot jäivät rajoitetun sinkkujulkaisun (658 000 kpl) vuoksi vain kahteen. Suurempi näyte sen legendaarisuudesta oli tuohon mennessä kaikkien aikojen suurin radiosoittopeitto: 117 miljoonaa helmikuussa 1998, jolloin se oli Hot 100 -listankin kärjessä. Koska myyntisinkkua ei ollut juuri tarjolla, kappaleen sisältävät albumit Let’s Talk About Love (1997) ja Titanic-soundtrack (1997) myivät miljoonia. Kaksi Hot 100 -ykkösviikkoa tekivät siitä Dionin uran kolmannen ykkösen toistaiseksi neljästä.

Muualla maailmassa myös My Heart Will Go Onin single oli iso suksee ja sitä pidetään yhtenä kaikkein aikojen myydyimpänä sinkkuna. Wikipedia sanoo lukemaksi karkeasti 18 miljoonaa. Spotifysta kappaletta on kuunneltu 228 miljoonaa kertaa. Videosta ei ole virallista Youtube-versiota, mutta suosituin versio on kerännyt 42 miljoonaa katselua. 


Ei kommentteja: