maanantai 24. helmikuuta 2020

Listaklassikko: Bee Gees – Tragedy (1979)

Bee Geesiä ei kauheasti tässä blogissa ole tägäilty muualla kuin tässä sarjassa eikä ihme – heidän relevanssinsa on hiipunut samaa tahtia kuin esimerkiksi Queenin ja Elton Johnin on noussut. Nyt yhtyeestä on kuitenkin tekeillä elokuva, joten kahden edellä mainitun tapaan, joten Bee Geesin musiikille voi odottaa uutta nostetta.

Yksi heidän suurimmista brittihiteistään on Tragedy, joka ylsi Britannian singlelistan kärkeen talvella 1979. Se on merkittävä myös siksi, että Steps sai uransa suurimman hitin coveroimalla kappaleen parikymmentä vuotta myöhemmin.

Tragedy vietti brittiykkösenä kaksi viikkoa ja se oli silloin Bee Geesin neljäs brittiykkönen. Viidettä saatiinkin sitten odottaa vuoteen 1987, jolloin You Win Again ylsi keulille. Bee Gees on siitä harvinainen brittibändi, että heille kertyi enemmän listamenestystä Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla – yhdeksän ykköstä, joista yksi on Tragedy.

Spotifyssa Tragedyllä on 40 miljoona kuuntelua ja Youtubessa suosituimmalla virallisella versiolla eli ao. live-versiolla 4,8 miljoonaa katselua. 

Ei kommentteja: