tiistai 11. helmikuuta 2020

Listaklassikko: Atomic Kitten – Whole Again (2001)

OMD:n Andy McCluskeyn ja Stuart Kershaw'n löytämää brittiryhmä Atomic Kitteniä pidettiin talvella 2001 jo menetettynä lupauksena, sillä he olivat onnistuneet tuolloin elintärkeällä Britannian singlelistalla hädin tuskin käväisemään top tenissä: kolmella eri kappaleella oli tullut sijat 10, 6 ja 10. Syksyllä 2000 julkaistu Follow Me oli suorastaan pieni floppi jäätyään 20:nneksi. Jonkin oli muututtava.

Se muutos oli Whole Again, joka lisättiin ryhmän jo listoilta pudonneelle Right Now -esikoisalbumille jälkijunassa. Kappale oli välitön jättimenestys ja yksi vuoden 2001 myydyimpiä singlejä paitsi Brittein saarilla, niin myös koko Euroopassa. Se debytoi Britannian singlelistan kärjessä helmikuussa 2001 ja pysyi huipulla peräti neljä viikkoa. Myös uusi versio Right Now'sta ylsi tahollaan kärkeen.

Ykkösiä ilmaantui heti lisää: hätäisesti levytetty The Bangles -cover Eternal Flame pääsi kärkeen seuraavana kesänä ja The Tide Is High -versiointi vuotta myöhemmin. Kaikkiaan Atomic Kitten keräsi peräti 13 top ten -brittihittiä ennen lopettamistaan vuonna 2005. Sittemmin he ovat olleet jälleen aktiivisia, vaikka uutta albumia ei olekaan ilmaantunut.

Spotifyssa Whole Againilla on 57 miljoonaa kuuntelua. Alle upotetusta Youtube-videosta voi nähdä, että bändin levy-yhtiö ei uskaltanut pistää paljoa rahaa tuotantoon – mutta eipä sen tarvinnutkaan, hitti tuli silti. Videolla on 17 miljoonaa katselua.

Ei kommentteja: