torstai 30. tammikuuta 2020

Listaklassikko: Sheriff – When I’m with You (1989)

Välillä taas hieman unohdetumpaa ykköskampetta Yhdysvaltojen Hot 100 -listalta. Olen aiemminkin maininnut, että 1980- ja 90-lukujen vaihde on joltain osin jäänyt tämän päivän popkulttuurissa lähes paitsioon jopa nostalgiamielessä ja siitä jälleen yksi esimerkki on kanadalaisen rock-yhtye Sheriffin ainoa iso hitti When I’m with You, joka pääsi Hot 100 -listan kärkeen tammi-helmikuun vaihteessa 30 vuotta sitten.

When I’m with Youn taival kärkeen on kuitenkin keskivertoa kiinnostavampi. Se julkaistiin ensimmäisen kerran jo kuusi vuotta aiemmin, jolloin siitä tuli iso hitti Kanadassa ja pienempi Yhdysvalloissa. Loppuvuodesta 1988 biisille kävi kuitenkin ns. roxettet ja radiokanava toisensa jälkeen löysi sen dominoefektin tavoin. Uusi myyntisingle julkaistiin tammikuussa 1989 ja kappale ylsi viikoksi kärkeen asti.

Sheriffin uraa tuo sattumus ei pidentänyt konkreettisesti, sillä bändi oli hajonnut jo vuosia aiemmin ja he ovat tähän päivään mennessä julkaisseet virallisesti vain yhden albumin ja pari singleä. Todellinen yhden hitin ihme siis – ja ihme tässä varsinaisessa merkityksessään.

When I’m with Youlla on 4,7 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Virallista Youtube-versiota ei kappaleesta ole, mutta suosituimmalla on miljoona katseluita.

Ei kommentteja: