keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Listaklassikko: Limp Bizkit – Rollin’ (2001)

Vuosituhannen vaihde oli nu-metalin kulta-aikaa, kuka voisikaan unohtaa! Genre on viime vuosina herännyt ehkä mini-revivaliin, vaikka varsinaisia uusia isoja nimiä ei nu-metal-piireistä olekaan valtavirtaan tullut. Korn kuitenkin porskuttaa edelleen.

Limp Bizkit yritti vahvaa paluuta listoillekin viime vuosikymmenen alussa, mutta Gold Cobra (2011) ei yltänyt kotimaassaan Yhdysvalloissa edes albumilistan top teniin. Se oli kuitenkin jostain syystä albumilistan ykkönen Saksassa, tuossa Rammsteinin hallitsemassa metallimaassa.

Vuonna 2001 Limp Bizkitillä oli kaikin tavoin eri meno, kuten rockilla ylipäätään. Chocolate Starfish and the Hot Dog Flavored Water -albumin (2000) toinen single Rollin’ debytoi Britannian singlelistan kärjessä tammikuun lopulla 2001 ja pysyi siellä kaksi viikkoa, mikä oli siihen aikaan ison hitin merkki – vuoden mittaan keulilla kävi nimittäin 31 eri kappaletta, joista suurin osa jaksoi siellä vain viikon. 

Rollin’ on Limp Bizkitin ainoa ykkönen Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta heillä on saarivaltakunnassa kaikkiaan neljä top ten -hittiä. Yhdysvaltojen Hot 100 -listalla saldo on pyöreä nolla, koska bändi ei varsinaisesti koskaan ollut radiosuosiossa – tuohon aikaan radiosoitto oli Hot 100 -menestyksen elinehto. Rollin’ on listasijoituksissa mitaten bändin suurin hitti myös Yhdysvalloissa, sillä se pääsi 65:nneksi.

Striimaukset puhuvat kuitenkin omaa kieltään biisin muistettavuudesta: Spotifyssa 181 miljoonaa ja Youtubessa 149 miljoonaa.


Ei kommentteja: