tiistai 10. lokakuuta 2023

Listaklassikko: The Chemical Brothers – Setting Sun (1996)

Oasis oli vuonna 1996 mitä kuuminta valuuttaa, joten oli odotettavissa, että Noel Gallagherin läsnäolo millä tahansa singlellä tekee siitä hitin. Hän siivittikin elektronisen musiikin nousevan kaksikon The Chemical Brothersin uusiin korkeuksiin. 

Dig Your Own Hole -albumin (#1, 1997) maistiainen Setting Sun oli The Chemical Brothersin ensimmäinen top ten -hitti Britanniassa ja samalla ensimmäinen ykkönen, kun se pääsi viikoksi huipulle lokakuussa 1996. Heidän hyvä tahtinsa jatkui monta vuotta: saman levyn Block Rockin’ Beats ylsi myös kärkeen ja viisi muuta hittiä myöhemmin top kymppiin.

 

Gallagheria ei mainittu Setting Sunin esittäjänä eikä hän täten saanut tästä singlelistan ykköstä omiin nimiinsä – mikä on sääli, sillä hänellä ei ole sooloartistina yhtään ykköstä. Hän teki samalla tavalla ”piiloyhteistyötä” The Chemical Brothersin kanssa myös sinkulla Let Forever Be, joka ylsi yhdeksänneksi vuonna 1999.

 

Setting Sun on yllättäen unohtunut melko tehokkaasti kollektiivisesta muistista. Sillä on vain seitsemän miljoonaa kuuntelua Spotifyssa. Youtubessa virallinen video on kerännyt samoin seitsemän miljoonaa katselukertaa.

Ei kommentteja: