torstai 5. lokakuuta 2023

Ikioma indie-hittini

Yhdysvaltalainen Mitski (Miyawaki) on ollut jo vuosia yksi alternative- ja indie-yleisön suurimmista suosikeista. Spotify-kuuntelumäärät ovat kunnioitettavalla tasolla: yli sadan miljoonan hittejä on kertynyt jo yhdeksän, vaikka varsinaista poplistamenestystä ei ole osunut kohdalle juuri lainkaan. 

Sekin asianlaita muuttuu nyt, sillä uuden, seitsemännen studioalbumin The Land Is Inhospitable and So Are Wen kappaleesta My Love Mine All Mine on tulossa iso listamenestys ympäri maailmaa, myös Yhdysvalloissa ja Britanniassa. Se debytoi tiistaina Yhdysvaltojen Hot 100 -listan sijalla 76 ja on etenemässä top 20 -tasolle huomisella brittilistalla. Kappale kerää päivittäin noin kolme miljoonaa kuuntelua Spotifyssa, joten siitä tulee hyvin pian hänen kymmenes yli sata miljoonaa kuuntelua Spotifyssa saanut kappaleensa.

 

Mitskin albumit ovat menestyneet jo ennen tätä varsin hyvin. Yhdysvalloissa hänen korkein sijoituksensa on viides ja Britanniassa neljäs tila. Jalometallitasolle on yltänyt kaupallinen läpimurtolevy Be the Cowboy (2018), joka suurimmalla hitillä Washing Machine Heart on peräti 551 miljoonaa kuuntelua Spotifyssa.

Ei kommentteja: