tiistai 6. kesäkuuta 2023

Poplegendojen paluu

Takavuosina listoilla hyvin näkyvästi esiintyneet Madonna ja Kylie Minogue ovat sattumalta nyt vuonna 2023 samanaikaisesti Britannian sinkkulistalla ja ihan ennen julkaisemattomilla kappaleilla.

Minoguen osalta kyse on Padam Padam -biisistä, josta on tullut hänen suurin ei-jouluaiheinen hittinsä vuosikausiin. Se nousee tällä viikolla top 20:een. 


Madonna puolestaan on lyöttäytynyt yhteen The Weekndin ja Playboi Cartin kanssa. The Weekndin The Idol -sarjaa varten levytetty Popular on matkalla ainakin top 30 -tasolle. 

 

Minogue on listalla joka tapauksessa vuosittain, kiitos Santa Babyn, jonka hän levytti jo vuonna 2000. Sen korkein sijoitus on toistaiseksi 31:s. Madonnalla sen sijaan on ollut pitkä kuiva kausi top 40 -brittihittien suhteen. Edellinen on Living for Love (#26, 2015).

 

Madonnalla on toistaiseksi 13 brittiykköstä ja Minoguella seitsemän. Kylien ura on kuitenkin selvästi UK-keskeisempi ja Madonna on esimerkiksi Spotifyssa paljon Minogueta suositumpi. Hänellä on 12 yli sata miljoonaa kuuntelua kerännyttä kappaletta, Minoguella vain kaksi.

Ei kommentteja: