keskiviikko 1. heinäkuuta 2020

Vuosikymmenet vierivät, Bob Dylan pysyy

Bob Dylan ei ole saavuttanut Yhdysvalloissa merkittäviä listahittejä ikiaikoihin – tuoreimmasta Hot 100 -merkinnästä on yli 36 vuotta (Sweetheart Like You), mutta hänen albumimenekkinsä on yhä kunnioitettavaa. Rough and Rowdy Waysistä tuli Dylanin 23. top ten -albumi ja hän on päässyt kärkikymmenikköön peräti seitsemällä vuosikymmenluvulla. 1960-luvulla hän aloitti listauransa heti pian itse nykyaikaisen albumilistan perustamisen jälkeen vuonna 1963 ja sai ensimmäisen top ten -merkintänsä vuonna 1965. 

Ykkösiä on kertynyt suhteessa melko niukalti, vain viisi. Niistä tuorein Together Through Life (2009) oli ilmestyessään iäkkäimmän artistin levyttämä uutta musiikkia sisältänyt albumi, mutta sittemmin ennätyksen nappasi Tony Bennett Duets II -levyllään (2011) ja vielä vuosien valossa petrasi sitä Lady Gagan kanssa tekemällään Cheek to Cheekillä (2014).

2010-luvulla Dylan ei päässyt kertaakaan kärkeen, mutta kuitenkin kolmesti top teniin. Studiolevyjen (omia ja covereita) rinnalla on julkaistu The Bootleg Series -sarjaa, jonka korkein sijoitus on kahdeksannen osan eli The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs: Rare and Unreleased 1989–2006 -albumin kuudes sija vuodelta 2008.

Britanniassa Rough and Rowdy Waysistä tuli Dylanin uran yhdeksäs ykkönen jo viime perjantaina. Suomessa levy jäi sen sijaan yllättävänkin alas, sijalle 14.

Ei kommentteja: